17 C
Zvornik
30. септембра 2022.

Špirić: Žrtva sam laži, spina i najgnusnijeg podmetanja

BANJALUKA – Poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić izjavio je danas Srni da navodi da postoje čvrsti dokazi da je on umiješan u korupciju, zbog čega ga je američka administracija stavila na „crnu listu“, predstavljaju laž, spin, podmetanje i političku ucjenu. 

„Odlazeći američki ambasador u SAD /Morin/ Kormak kaže da postoje tobože navodi da sam vršeći funkciju u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH prisvojio imovinsku korist. Nažalost, to je još jedna priča bez argumenata. Pred Bogom i narodom se kunem da je to laž, spin i podmetanje i da je to rezultat rada bolesnih umova kojih, nažalost, ne nedostaje u BiH i čime je u posljednje vrijeme hranjena američka administracija, odnosno administracija Stejt departmenta“, rekao je Špirić.

On je dodao da ne može da se načudi ovom slučaju i da je nečuveno u 21. vijeku da neko politički ucjenjuje tako što na „crnu listu“ stavlja najuže članove porodice, odnosno suprugu i djecu.

„To je rađeno samo u /Adolf/ Hitlerovo vrijeme kada su govorili: `Oprostićemo vam život, dovedite tatu`. Ako postoje neke informacije, valjda bih i ja trebalo da znam za njih. Dakle, ovo je laž, spin i najgnusnije podmetanje koje nisam očekivao od američke administracije. Molim Boga da dođe do konsolidacije demokratije u SAD /Donald/ Trampovog tipa“, rekao je Špirić.

On je ponovio da nema nikakvih informacija u vezi sa navodima američke administracije ni od nadležnih domaćih institucija.

„Poštujem institucionalni rad u BiH i nisam čovjek koji bježi bilo gdje. Dakle, treba da postoje validni dokazi. Ovo je suđenje bez prava na odbranu i to je dopušteno Americi, ali kao problem vidim pokušaje da se domaća javnost zagadi dezinformacijama. Ovo govorim radi građana, naroda i ljudi koji vjeruju u ono što sam do sada radio“, naveo je Špirić.

Mediji su prenijeli izjavu Kormakove „da postoje dokazi da je Špirić prisvojio ličnu korist dok je obavljao dužnost poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH“.

SAD su 10. septembra uvele sankcije Špiriću, a iz Stejt departmenta je tada saopšteno da je ta odluka donesena zbog njegove umiješanosti u korupciju.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se