23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

SNSD podnio inicjativu protiv poskupljenja vozačkog ispita

BANJALUKA – Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podnio je u ime ove stranke inicijativu za izmjenu Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH tačnije spornog člana 177 gdje traže da se brišu stavovi 12 i 13 ovog člana koji predviđaju drastično poskupljenje vozačkog ispita. 

„Ovih dana se kod građana Republike Srpske i BiH stvara klima straha i neizvjesnosti u vezi sa drastičnim poskupljenjem polaganja vozačkog ispita kako za ‘B’ kategoriju tako i za vozače kamiona i autobusa. SNSD ne podržava nikakav vid dodatnog opterećenja za građane“, istakao je Špirić Srni.

On je upozorio da bi poskupljenjem vozačkog ispita došlo do smanjenja broja građana koji sebi mogu da priušte vozačku dozvolu, a time se građani dodatno udaljavaju od mogućnosti zaposlenja jer je vozački ispit jedan od uslova na konkursima.

Špirić je podsjetio da je negativan stav o poskupljenju vozačkog ispita dalo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Privredna komora i mnoga udruženja prevoznika.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se