14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Sanacija 14 klizišta na putu Drinjača – Bratunac – Skelani

BRATUNAC – Ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić posjetili su danas gradilišta uz regionalni put Drinjača-Bratunac-Fakovići-Skelani, gdje je u toku sanacija 14 velikih klizišta nastalih tokom poplava 2014. godine. 

Trninić je rekao da je na dionici od Drinjače do Bratunca 11 klizišta, a između Bratunca i Skelana tri.

„Radovi, čija je ukupna vrijednost 5.830.000 KM, su složeni. Radovi se izvode kvalitetno, tako da više nećemo strahovati da će prilikom većih padavina ponovo biti novih odrona i klizišta, te prekida saobraćaja“, istakao je Trninić.

sanacija klizista na putu drinjaca bratunac
Sanacija klizišta na putu Drinjača-Bratunac-Skelani (Foto: SRNA)

On je naglasio da je sanacija detaljna, i samo na klizištu Rzine biće postavljeno 110 šipova dužine 20 metara da bi bila spriječena nova pojava klizišta i obezbijeđena trajna stabilnost i sigurnost puta.

Trninić je rekao da su sredstva obezbijeđena kreditom Svjetske banke za sanaciju puteva nakon poplava i izrazio očekivanje da će radovi biti završeni do predviđenog roka, 15. decembra.

Nešić je naveo da je riječ o rekonstrukciji dionica na regionalnom putu Drinjača-Bratunac-Skelani, te da preduzeće „Putevi Republike Srpske“ kontroliše radove koje izvode „Zvornik-putevi“.

„Radi se veoma stručno i kvalitetno i očekujem da će u skladu sa planom radovi biti završeni do kraja godine“, rekao je Nešić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se