23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

ROSU protivpravno zadržao četiri radnika Centra za ekologiju

BEOGRAD – Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da su se pripadnici ROSU povukli sa jezera Gazivode, a da su prethodno protivpravno zadržali četiri radnika Centra za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku. 

Đurić je rekao novinarima da su bili uhapšeni Nemanja Milovanović, Miloš Milić, radnici Centra za ekologiju i sport, kao i građevinski radnici Nikola Jurović i Nenad Galjak.

On je naveo da se na čitavoj teritoriji Srbije sprovode aktivnosti Vojske Srbije i MUP-a u skladu sa naređenjem predsjednika države Aleksandra Vučića, a s ciljem da se ovakvo ponašanje Prištine zaustavi.

Đurić je dodao da se Vučić trenutno nalazi u obilasku oružanih snaga Srbije, te da će se povodom najnovijih dešavanja na Kosmetu večeras u 21.00 čas obratiti javnosti.

On kaže da je Srbija dobila izvinjenje iz pojedinih zapadnih ambasada koje su ranije tvrdile da ROSU nije bio prisutan na sjeveru.

Đurić je naveo da je upadom specijalnih jedinica ROSU u Gazivode dijalog Beograda i Prištine, koji se vodi pod okriljem EU u Briselu, sve neizvjesniji, a to je rezultat neodgovornog i nedopustivog ponašanja Prištine.

On je istakao da ROSU nema šta da traži na sjeveru Kosova i Metohije i da su tamo boravili mimo garancija NATO da paravojne kosovske jedinice nikad neće biti prisutne na sjeveru Kosova.

Đurić kaže da Srbija hoće kompromis i mir, ali da se „ni časa neće časiti da zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji u skladu sa međunarodnim pravom“.

On je dodao da su Srbi sa sjevera Kosmeta započeli sa okupljanjem na više lokacija.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je i daljena snazi naređenje vrhovnog komandanta, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, o stavljanju Vojske u odgovarajući stepen pripravnosti.

„Naređenje vrhovnog komandanta je i dalje na snazi i dok je tako Vojska Srbije prati situaciju i spremna je da odgovori na svaki razvoj situacije“, rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se