18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Požar na Koranu pod kontrolom

PALE – Požar, koji je jutros zahvatio objekat nekadašnje ratne bolnice „Koran“ na Palama, lokalizovan je i pod kontrolom, rekao je Srni starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo NJegoš Vukadin. 

„Vatrogasna jedinica Pale dobila je dojavu oko 7.00 da je izbio požar na Koranu i odmah pristupila gašenju žarišta koji je bio na više mjesta. Gorio je sportski dio, veliko žarište je bilo u sredini hola i zahvaćen veći dio ostale imovine“, istakao je Vukadin.

Vukadin naglašava da su se ekipi sa Pala pridružile i vatrogasne ekipe iz Istočnog Sarajeva i sa Sokoca, te da je požar poslije sat i po vremena bio pod kontrolom.

Prema njegovim riječima, teško je identifikovati gdje još postoje žarišta s obzirom da je objekat građen od drvene konstrukcije sa dosta slojeva.

„Bićemo cijeli dan ovdje u slučaju da negdje počne da tinja“, navodi Vukadin.

Portparol Policijske uprave /PU/ Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je da će nakon gašenja vatre biti preduzete mjere i radnje, uz nadzor tužioca, kako bi se utvrdio tačan uzrok požara.

Ratna vojna bolnica „Koran“ osnovana je prije 26 godina u okviru Četvrtog Sanitetskog bataljona Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Na spomen-ploči ispred ovog objekta je napisano da je od 4. aprila 1992. do 30. juna 1996. godine u ovoj zdravstvenoj ustanovi liječeno više od 20.000 ljudi i izvršeno više od 12.000 operacija.

Ovaj objekat je poslije rata služio za smještaj studenata.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se