23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Posjeta Lavrova Banjaluci prijateljski signal iz Moskve

MOSKVA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je predstojeća posjeta ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova Banjaluci prijateljski signal iz Moskve i najavio da će biti iskorištena za razgovore o jačanju saradnje sa Ruskom Federacijom. 

Dodik je za „Rusku gazetu“ izjavio da je Lavrov, kao i gubernator Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko, veliki prijatelj Republike Srpske koji doprinosi njenom stabilnom razvoju.

„Lavrov je važan i veliki prijatelj Republike Srpske. Njegova posjeta Banjaluci je prijateljski signal iz Moskve“, ocijenio je Dodik, ali i naglasio da dolazak šefa ruske diplomatije ima ogroman značaj i za cijelu BiH.

Predsjednik Srpske je ocijenio da se odnosi Srpske sa Ruskom Federacijom razvijaju veoma intenzivno.

„To potvrđuje i izgradnja u Banjaluci rusko-srpskog pravoslavnog centra koji treba da postane simbol istorijske i kulturne bliskosti naših naroda“, rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da postoji visok stepen saradnje Srpske sa Sankt Peterburgom, čiji gubernator Poltavčenko boravi u Banjaluci od danas do subote, 15. septembra.

„Saradnja Srpske sa Sankt Peterburgom razvija se u mnogim oblastima – 2017. godine potpisan je protokol o saradnji, kao i plan zajedničkih događaja od 2017. do 2019. godine“, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, Poltavčenko je čovjek koji neprocjenjivo doprinosi učvršćivanju kontakata Sankt Peterburga i Srpske.

„Za nas je ogromna čast što je Poltavčenko opet u posjeti Banjaluci“, istakao je Dodik i dodao da Banjaluka zauzvrat ima priliku da pokaže svoje gostoprimstvo.

On je naglasio da je Rusija dosljedna u poštovanju i pridržavanju svih normi međunarodnog prava, kao i da je dobra i bilateralna saradnja sa Ruskom Federacijom zasovana na međusobnom poštovanju, želji za očuvanje ustavnog poretka u BiH na principima Dejtonskog mirovnog sporazuma i drugih usvojenih međunarodnih rješenja.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se