12 C
Zvornik
19. април 2024.

Pomoć Vlade Srpske omogućila kapitalne projekte i razvoj

BRATUNAC – Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je prilikom obilježavanja Dana opštine da je ovo jedan od najuspješnijih dana za ovu lokalnu zajednicu, jer se može pohvaliti velikim investicijama od 20 miliona KM u ovoj godini, dok je u prethodnoj deceniji uloženo oko 140 miliona KM u infrastrukturu i razvoj. 

„Već imamo obezbijeđene nove projekte u vrijednosti od 60 miliona KM za naredne četiri godine i to je ono što je dovelo do preobražaja slike infrastrukture u ovom mjestu, što Bratunac u nekim segmentima čini regionalnim centrom razvoja“, kaže Mlađenović.

On je istakao da su projekti realizovani uz veliku podršku predsjednika Republike Srpske i Vlade, međunarodnih organizacija, ali i zahvaljujući budžetskim sredstvima opštine.

„U znak zahvalnosti za ogroman doprinos razvoju Bratunca danas ćemo uručiti najveća opštinska priznanja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Željki Cvijanović, jer bez njihove pomoći neke velike kapitalne projekte ne bi bilo moguće realizovati“, rekao je Mlađenović.

Među velikim projektima, on je naveo izgradnju mosta „Bratoljub“ preko rijeke Drine, rekonstrukciju regionalnog puta Drinjača-Bratunac-Skelani, izgradnju nove zgrade Doma zdravlja, kao i sistema za navodnjavanje poljoprivrednih površina, te rekonstrukciju i proširenje gradskog vodovoda kao najznačajnije višemilionske projekte realizovane u ovoj opštini.

Mlađenović kaže da će uskoro početi izgradnja graničnog prelaza i zajedničkog terminala na području ove opštine, te da se vrše pripreme i za izgradnju nove reprezentativne zgrade opštine na postojećoj lokaciji.

On kaže da će opštinska administracija do kraja ove godine biti privremeno preseljena u zgradu Doma kulture, a da je planirano da se izgradnja nove opštinske zgrade završi za godinu i po dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se