5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Poginuo suvozač, srednjoškolci lakše povrijeđeni (foto)

SARAJEVO – Suvozač u autobusu, koji je na ekskurziju vozio učenike Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, poginuo je u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u Italiji, a nema teže povrijeđenih i životno ugroženih učenika, rekla je Srni direktor Srednjoškolskog centra Branka Kovačević. 

Prema njenim riječima stradali vozač je iz Kiseljaka.

Kovačevićeva je navela da nema teže povrijeđene djece i da su u skladu sa procedurom smještena u bolnicu na preglede.

„Prema informacijama kojim raspolažemo, šleper je udario u autobus. Ključno je da su djeca dobro. Tragedija jeste da je suvozač nastradao“, rekla je Kovačevićeva Srni.

Direktor Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ zamolila je roditelje za strpljenje.

Učenici Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ otputovali su na ekskurziju Italija-Francuska-Španija.

Lakše povrijeđena 22 učenika

Iz Generalnog konzulata BiH u Milanu Srni je rečeno da su 22 učenika lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u okolini italijanskog grada Breša kada se autobus sa učenicima iz Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ sudario sa šleperom. 

Radnik u Generalnom konzulatu BiH u Milanu Boriša Buha rekao je Srni da je 22 djece zbrinuto u bolnicama u okolini Breše.

„Jutros smo dobili informaciju oko 8.30 časova da se dogodila sabraćajna nesreća na putu A21 u okolini Breše u kojoj je autobus udario u drugo vozilo. Prilikom udesa poginuo je suvozač autobusa koji je vozio državljane BiH“, rekao je Buha.

On je dodao da je vicekonzul već otišla u pravcu nesreće i da će više informacija biti za dva do tri časa.

U jutrošnjoj nesreći poginuo je suvozač u autobusu koji je na ekskurziju vozio učenike Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“.

Lakše povrijeđeni učenici zbrinuti u dvije bolnice

Učenici Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, koji su lakše povrijeđeni u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u okolini Breše u Italiji, smješteni su u dvije bolnice, potvrdila je Srni direktor Srednjoškolskog centra Branka Kovačević. 

„Djeca su dobro. Uglavnom je riječ o ogrebotinama i smješteni su u dvije bolnice“, rekla je Kovačevićeva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se