8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Počeo sastanak Dodika i Lavrova

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov sastali su se u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci. 

Sastanku, koji je u toku, prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović, zamjenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško, direktor Četvrtog evropskog departmana Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Sastanak prate brojne novinarske ekipe iz Srpske, BiH, regiona i Rusije.

Potom je, prema protokolu, planiran sastanak Dodika i Lavrova sa delegacijama Republike Srpske i Rusije, kojem će prisustvovati i Čubrilović.

U Administrativnom centru Vlade Dodik će Lavrova odlikovati Ordenom Republike Srpske na ogrlici, a uručenju odlikovanja prisustvovaće i Cvijanovićeva.

Uslijediće konferencija za novinare Dodika i Lavrova, nakon koje je predviđen sastanak kome će prisustvovati ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, a koji je ranije istakao da će taj susret, čiji je domaćin predsjednik Republike Srpske, biti još jedna izuzetna prilika da se snažno afirmišu najbolji odnosi Rusije sa Srbijom i Srpskom.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se