20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Pobjednički tim SNSD-a pozdravio krcatu sportsku dvoranu u Zvorniku (foto/video)

ZVORNIK – Sinoć je u prepunom Rekreativno sportskom centru održan centralni predizborni skup Saveza nezavisnih socijaldemokrata Zvornik.

Zvorničanima su se obratili kandidat ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović, kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH Lazar Prodanović i za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dušica Šolaja, Zoran Stevanović i Obren Marković.

Dodik se zahvalio Zvorničanima na podršci koju su davali SNSD-u svih prethodnih godina, poručivši da su ovdje došli po još jednu pobjedu u kontinuitetu.

„Mnogo toga smo zajedno radili, gradili Republiku Srpsku i branili naš narod koji je svih ovih 20 godina od Dejtonskog sporazuma bio napadan, narod kojem su htjeli da oduzmu dostojanstvo, a sa tim i slobodu i državu. Nakon 20 godina i 14 godina od kako sam ja na mjestu predsjednika Vlade i predsjednika Republike moram da kažem da je Republika Srpska tu, da je mirna i stabilna, da su Srbi najdostojanstveniji na ovim prostorima. Uradili smo mnogo i to se može vidjeti. Gradimo Republiku koja sarađuje bez ikakvih skrivalica sa Srbijom, Republiku koja ima dobre odnose sa Rusijom i Republiku koja je spremna da radi sa svim zemljama Evrope i svijeta na partnerskim osnovama“, rekao je Dodik.

On je dodao da je ponosan na Zvornik koji je centar regije, u kojem žele da održe postojeće proizvodnje i da zajedno sa lokalnom vlašću urade sve što je neophodno da Zvornik ojača svoj potencijal.

„Ja sam kandidovan za člana Predsjedništva BiH i u tome što idem u Sarajevo jedini razlog je Republika Srpska koja je moja jedina opcija. Neću da tamo iko dovodi u pitanje Republiku Srpsku, njen poredak i njenu stabilnost. Vjerujem da ćete biti ponosni na mene i sve ono što budem tamo radio. A moja politika tamo biće politika mira, politika moguće saradnje, odbacivanja inostranog mješanja, visokog predstavnika, stranih sudija i svih stranaca koji se ponašaju navijački, a protiv srpskih nacionalnih interesa. Ja sam pokazao da to znam i umijem, da brutalno odbacim svaki pokušaj da se srpski nacionalni identitet ugrozi i Srpka dovede u pitanje. To mogu da uradim na najbolji mogući način i to je moja odgovornost. Želim na ekonomskom planu da dalje jača Republika Srpska, učiniću sve da odbranim svaki projekat koji je važan za Srpsku i da ne bude zaustavljen, kao što je to bilo u prošlosti. Vjerujem da ćete mi dati podršku, kao i Željki Cvijanović za predsjednika Republike Srpske kako bi smo obezbijedili jedinstvo funcionisanja republičkih i zajedničkih institucija“, istakao je Dodik.

On se zahvalio i koalicionim partnerima DNS-u i SP-u dodavši da će raditi i dalje kao koalicija na očuvanju Republike Srpske.

„Ne krijem da u mom političkom pristupu odnosi sa Srbijom moraju biti najbolji mogući, takve odnose gradimo i oni nikada i nisu bili bolji. Sa druge strane nalaze se ljudi koji su četiri godine radili u Sarajevu da bi Srpskoj podmetnuli nogu. Najbolji primjer toga da je Srbija napravila kod Bratunca most na Drini, a da zajedničke institucije ni do danas nisu htjele da provedu procedure samo da se uredi granični prelaz. Eto to je njihov odnos prema Republici Srpskoj“, podsjetio je Dodik.

Cvijanovićeva je poručila da se ona i Zvorničani vrlo dobro znaju, jer su zajedno pobijedili i veliku krizu i poplave i sušu i izdajnike.

„I pobijedićemo ponovo, jer vjerujemo u ono što radimo i vjerujemo u našu Republiku. Želim vam se zahvaliti za podršku koju ste nam davali svih prethodnih godin, a bez koje ne bi bilo ni politika SNSD-a koje su uvijek bile usmjerene da se pomogne svakom u Srpskoj i da čuvamo stabilnost naših institucija. To je ono što ću raditi kao predsjednik Republike, svoj ću posao raditi časno, znajući da bez stabilnuh institucija nema stabilnosti Republike, ne mogu se povećavati ni plate, ni penzije, ni graditi, ni čuvati Republika“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla de je naučila sa Miloradom Dodikom da se velike pobjede mogu igrati samo onda ako se ima veliki tim.

„SNSD je veliki tim zato što smo mi jedno, i vi koji radite za SNSD i SNSD koji radi za svoju Republiku Srpsku. Zato ćemo ponovo igrati na velikom terenu i raditi za ono što je naš politički zadatak. Hvala vam zato što je Zvornik uvijek bio velika karika u lancu naših velikiih pobjeda i sigutrna sam da će to ostati. Hoću da zajedno budemo ponosni zato što naša Republika više nema finansijskih problema, izvršavamo sve svoje obaveze, zajedno smo povećali plate i penzije, uspjevali smo i da uvodimo nova socijalna prava. Ja najbolje mogu govoriti o težini vremena i o tome gdje smo danas došli, a kako je to bilo prije nekoliko godina. I radila sam svaki dan i borila sam se sa svakim, jer vjerujem u Zvornik, u svaku našu opštinu, u Republiku u kojoj je praznik kada prvačići kreću u školu, u kojoj svako jutro osluškujemo koliko je beba rođeno u našem gradu, vjerujem u naše institucije i znam da ćemo pobijediti, jer smo najveći, najodgovorniji smo, najviše smo radili i najviše smo uvreda i tereta nosili na svojim leđima. I ne mogu nam ništa, jer smo bolji kao ljudi, bolji kao političari, bolje patriote i bolji funkcioneri. Mi smo ozbiljna vlast koja vodi računa o djeci, roditeljima, studentima, penzionerima, o svima. Danas naša Republika, zahvaljujući politikama SNSD-a u okviru kojih smo uveli finansiranje vantjelesne oplodnje bračnim parovima sa problemom steriliteta ima više od 1.000 beba rođenih na taj način, a to znači toliko grupa u našim vrtićima, toliko odjeljenja u našim školama i što je najbažnije hiljadu srećnih porodica. Budimo ponosni na ono to smo uradili i idemo pod zastavom Srpske u još jednu zasluženu pobjedu“, poručila je Cvijanovićeva.

Prodanović je istakao zadovoljstvo što u jopp jednom izbornom ciklusu ima priliku da se obrati pred nekoliko hiljada prisutnih sugrađana, ispred SNSD-a, za pobjedu Srpske, pod zastavom Srpske.

„Na prostoru grada Zvornika uradili smo mnogo i mnogo je onoga čime treba da se ponosimo. Ovdje su izgrađene dvije osnovne škole, a prethodne vlasti su to uradile jednom u 50 godina. Ovdje su izgrađeni značajni infrastrukturni objekti, izgrađene su zdravstvene ustanove i to smo mogli samo sa vlašću SNSD-a. I kada se okrenemo iza sebe, nakon što smo danas neke infrastrukturne objekte otvorili i započeli nove, to smo mogli sa predsjednikom Vlade Željkom Cvijanović. Pozivam vas da je podržimo 7. oktobra za predsjednika Srpske. Ona ima karijeru i ne mogu nama početnici bez iskustva biti predsjednici Republike, to mogu biti samo čvrsti, potvrđeni kadrovi. Treba nam Milorad Dodik. Ja sam u svojoj dugoj političkoj karijeri upoznao mnoge lidere mnogo većih zemalja od Republike Srpske, ali nisam upoznao čovjeka koji kada se okrene iza sebe može da vidi ovakva djela. Treba nam Milorad Dodik u Sarajevu i da sa našim koalicionim partnerima, potrebnim brojem poslanika u Predstavničkom domu i delegata u Domu naroda imamo odluke u svojim rukama, a on će potpisati samo ono što je Ustavom BiH definisano. Potrebno nam je i apsolutna većina za Narodnu skupštinu da bi Željka izrazila jedinstvo Srpske“, poručio je Prodanović.

Šolaja je istakla da su skupovi kao sinoćni u Zvorniku, kada se ulazi u novi izborni ciklus, mjesto kada oni koji su i ranije dobili podršku naroda polažu račune šta je ono što su radili u prethodne četiri godine.

„U mandatu od 2014. do 2018. godine Narodna skupština donijela je Zakon o gradu Zvorniku čime smo Zvorniku vratili status koji mu i pripada i kakav zaslužuje. Nakon toga počelo je i vraćanje institucija, a prva je da je naša Stanica javne bezbjednosti dobila status Policijske uprave. Veliki je broj projekata u kojima smo imali razumijevanje i Željke Cvijanović i Milorada Dodika i danas gotovo da ne postoji mjesna zajednica na području našeg grada gdje nije završen ili je u toku neki veći infrastrukturni projekat za koji je Vlada Srpske ili Kabinet predsjednika odvojio određena sredstva. Željka Cvijanović je žena kojoj vjerujemo, koja se lavovski borila u ovom mandatu na sjednicama Narodne Skupštine sa onima koji su rušili Narodnu skupštinu, koji su čupali mikrofone u nedostatku drugih argumenata. Ona zaslužuje najveću podršku svih vas Zvorničana i vi 7. oktobra imate to kao najvažniju dužnost. Naši očevi su stvarali ovu državu i pisali istoriju, nemamo pravo da ih izdamo, naše je da Republiku Srpsku čuvamo svaki dan, na svakom mjestu, gdje god radimo i gdje god živimo. Da bi na tom putu uspjeli treba nam Milorad Dodik kao srpski član Predsjedništva BiH u Sarajevu i zato vas pozivam da 7. oktobra date njemu podršku, kao i kandidatima SNSD-a za Parlament BiH i za Narodnu skupštinu“, rekla je Šolaja.

Stevanović je poručio da je najvažnije da 7. oktobra zajedno sa koalicionim partnerima naprave najubjedljiviju pobjedu Željke Cvijanović za predsjednika Republike Srpske i Milorada Dodika za člana Predsjedništva BiH.

„Mi ovdje imamo pobijede i rezultate iza sebe i mi ovdje 12 godina pravimo bolji ambijent za život naših ljudi. Imamo 2.700 novozaposlenih radnika u zadnjih sedam godina,gradimo i radimo. I danas smo otvorili fiskulturnu salu u Branjevu, otvorili novoizgrađeni put u Pilici, obišli radove na izgradnji fiskulturne sale u Karakaju i danas smo dobili odluku Vlade o izdvajanju sredstava za kompletno opremanje novog vrtića za boravak još 150 naše djece. Zaključno sa ovom godinom 8 miliona KM uložili smo u školstvo. Vidite da zaokružujemo brigu o našem podmlatku na svim nivoima, to nije malo i zato ne treba da razmišljate mi ili oni. Na izborni dan treba da ovjerimo pobjedu Željke Cvijanović, Milorada Dodika, tri kandidata iz Zvornika za Narodnu skupštinu, Lazara Prodanovića za Parlamentarnu skupštinu, ali nećete pogrešiti bilo kome da date glas sa ovih lista, svi kandidati su dobru“, poručio je Stevanović.

Marković je istakao da su juče održani, pored Zvornika i skupovi u Srebrenici i Bratuncu, te da, toliki broj ljudi koji im je prisustvovao govori o ogromnoj podršci koju SNSD ima.

„Pozivam vas da 7. oktobra glasate za kandidate SNSD-a, da najubjedljivije do sada pobijedimo i da u budućnosti napravimo takvu vlast koja će još više ojačati Republiku Srpsku“, rekao je Marković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se