23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

PDP odlučna u namjeri da riješi status javnih preduzeća

BANJALUKA – Partija demokratskog progresa /PDP/ saopštila je danas da je odlučna u namjeri da riješi status javnih preduzeća, kao i problem prekomjernog zaduživanja koje opterećuje budžet Republike Srpske. 

Iz ove partije predlažu donošenje zakona po kojem svaki građanin može da obavlja više poslova u više budžetskih institucija, ali da prima dohodak samo od jedne.

„Neophodno je zakonski obavezati sve državne institucije i javna preduzeća da svako plaćanje iz budžeta veće od 1.000 KM prikazažu na zvaničnim veb stranicama“, saopšteno je iz PDP-a.

Iz ove stranke ističu da će, ukoliko pobijede na izborima, uvesti propise po kojima će svaki direktor odgovarati za godišnji plan svog javnog preduzeća, te će biti smijenjen ako plan ne bude ispunjen.

PDP se zalaže i za vraćanje na snagu zakona koji bi ograničio iznos godišnjeg zaduženja na maksimalnih 18 odsto budžetskih prihoda.

„Ovo su početni koraci ekonomske obnove Republike Srpske sa kojom moramo početi odmah, kako bismo rezultate te obnove mogli da ugledamo u skorijoj budućnosti. Vremena za čekanje više nemamo, zato u oktobru krenimo sa obnovom Srpske u kojoj se svakom garantuju posao, dostojanstvo i pravda“, poručuju iz PDP-a, uz napomenu da je Republika prezadužena i da se „svakog dana zadužuje za novih dva miliona KM“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se