18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pavić: Glasači da ne dozvole da stranci biraju vlast

BEOGRAD – Politički analitičar Aleksandar Pavić ocijenio je za Srnu da se do izbora 7. oktobra u BiH i Republici Srpskoj može očekivati intenziviranje stranog miješanja, te ocijenio da je protivmjera za to da se što više u medijima glasačima govori o tome. 

„Treba glasačima dati do znanja da ne treba da dozvole da stranci biraju vlast. Jer, kad god su stranci odlučivali o stvarima ovde kod nas, nikad nije na dobro izašlo i uvek je bilo protiv srpskih interesa“, rekao je Pavić.

Pavić je napomenuo da mediji u ovom pitanju imaju veliku ulogu da tačno ukažu ko se miješa, u čiju korist i da ljudi shvate da je bolje da glasaju za svoje, pa makar bili i nesavršeni, nego za tuđe i strane eksponente.

„Može se očekivati još stranog mešanja u izbore. Jer, oni nisu uložili ovaj silni novac do sada, oko 20 miliona evra, da bi se sad odustali“, rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, oni /stranci/ imaju jasan cilj da dovedu na vlast u Republici Srpskoj snage koje su prozapadne, koje žele da cijela BiH uđe u NATO, koje su za centralizaciju BiH i za razdvajanje Republike Srpske i Srbije.

„Tako da oni neće sada da bace sve ono što su uložili. To može da dođe u više oblika. Oni će vjerovatno i dalje podsticati demonstracije ili `Pravde za Davida` ili će da izmisle nešto novo. U medije su uložili dovoljno da mogu hladno da iznose svakojake optužbe, koje je nemoguće dokazati“, kaže Pavić.

Zbog toga Pavić očekuje da će se intenzivirati taj pritisak na sličan način kao u Makedoniji uoči referenduma o mogućem ulasku u NATO, gdje se strašno pojačava isključivo zapadna propaganda i pritisak, a strani i zapadni zvaničnici agituju.

„Tako da varijante na tu temu možemo da očekujemo i u BiH, pogotovo u vezi sa izborima u Repbulici Srpskoj“, ocijenio je Pavić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se