naslovnaPolitikaVIJESTI

PACOLI PODRŽAO IVANIĆA: Razuman političar kakav treba BiH i RS!

PRIŠTINA – Ministar inostranih poslova privremenih institucija u Prištini Bedžet Pacoli rekao je da je „Mladen Ivanić razuman političar kakav treba BiH i Republici Srpskoj“ za razliku od, kako je naveo, velikog srpskog nacionaliste Milorada Dodika, prenosi portal „Infosrpska“. 

Isti izvor navodi da je kosovski portal „Lirine tone“ prenio juče ovu Pacolijevu izjavu datu u neformalnom razgovoru sa svojim saradnicima.

„Pacoli je rekao da će i lično uputiti podršku Ivaniću, preko svog prijatelja Igora Crnatka, te da mu želi puno sreće na predstojećim izborima i obećava da će nakon njegove pobjede doći lično u Banjaluku da mu čestita, jer će Dodik biti prošlost“, prenosi portal „Infosrpska“.

Ovaj portal podsjeća da je „Pacoli nedavno otkazao dolazak u Banjaluku, gdje je, na poziv ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka, trebalo da prisusutvuje neformalnom sastanku šefova diplomatije zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi“.

„Dolazak je otkazao nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio decidan ‘da ministar te lažne države nije dobro došao u Republiku Srpsku, jer Republika Srpska nije dala saglasnot BiH da prizna samoproglašeno Kosovo“, navodi se u tekstu koji je objavio portal „Infosrpska“.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close