18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Oficiri VRS Teslić: Govedarica da smogne snage i javno se izvini Željki Cvijanović

TESLIĆ – Opštinski odbor Organizacije „Starješina VRS“ Teslić uputio je otvoreno pismo predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici u kojem izražava uvjerenje da će smoći snage da prihvati grešku i javno se izvini za izjave o porodici majora Slobodana Grabovca, oca predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović. 

Teslićki odbor „Starješina VRS“ poručuje Govedarici da je u svojoj izjavi o porodici Cvijanovićeve, koja je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske, „namjerno `zaboravio`“ da je ona kćerka ratnog načelnika artiljerije Teslićke srpske brigade.

„Vi ste otišli toliko daleko, vjerovatno zbog toga što sami niste učestvovali u borbi za stvaranje i odbranu Republike Srpske, te ste omalovažavajući ulogu i djelo njenog oca, a našeg časnog oficira, htjeli da kod svojih
birača stvorite krivu sliku o Željki Cvijanović“, ističu iz teslićkog odbora „Starješina VRS“.

Iz ovog odbora podsjećaju da je major Grabovac učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata od 1991. godine, pa sve do njegovog kraja.

„Za razliku od Vas, koji danas obilazite groblja u selima oko Dervente, ta ista sela je otac Željke Cvijanović 1992. godine oslobađao od hrvatsko-muslimanskih paravojnih formacija, te je naredne četiri godine kao načelnik artiljerije Teslićke srpske brigade dao nemjerljiv doprinos stvaranju i odbrani Republike srpske“, ističe se u saopštenju.

Teslićki odbor vojnih starješina izražava nadu da će ovi podaci pomoći Govedarici da shvati „svu težinu i neodmjerenost izjave o porodici Cvijanovićeve“.

„Bez njene korekcije većina boraca i starješina Teslićke srpske brigade će vas smatrati kao neprihvatljivu i nepoželjnu osobu. Imali bi mi još mnogo toga dodati, ali zbog zahuktale predizborne kampanje ne želimo uticati na Vaš izborni rezultat“, poručuju iz teslićkog odbora Organizacije „Starješine VRS“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se