9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Obilježeno 11 godina od smrti Milana Jelića

MODRIČA – U Modriči je danas obilježeno 11 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića. 

Parastos na Gradskom groblju služili su sveštenici iz Modriče, a potom je na Jelićev grob položeno cvijeće.

Siniša Karan, izaslanik predsjednika Republike Srpske, rekao je da je Jelić ostavio poseban pečat u istoriji Republike Srpske, gdje je kao mlad čovjek sa velikim entuzijazmom obavljao najviše državničke, privredne i sportske funkcije.

Karan je naglasio da je Jelića sudbina prerano odvojila od porodice i ozbiljnih državničkih funkcija.

„Ovoliki broj građana danas, kao i prethodnih 10 godina, govori o tome da ime i djelo pokojnog predsjednika Republike Srpske Milana Jelića nije zaboravljeno i da je ono trajno u našim srcima“, rekao je Karan novinarima u Modriči.

On je podsjetio da je Jelić imao poseban odnos prema mladima, da se bavio sportom, bio predsjednik sportskih saveza u Republic Srpskoj i BiH.

Karan je napomenuo da je Jelić volio mlade ne samo kroz sport, te da to potvrđuje Fondacija „Dr Mlan Jelić“ koja više od decenije finansira školovanje najobrazovanijih studenata Republike Srpske kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Na Jelićev grob cvijeće su položili članovi porodice, Siniša Karan, izaslanik predsjednika Republike Srpske Miorada Dodika, Milenko Ristić, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, ministri u Vladi Repbulike Srpske Petar Đokić, Predrag Gluhaković i Alen Šeranić, potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, te delegacije opštine Modriča, republičkih institucija, organizacija, udruženja i građani Modriče.

Milan Jelić je na mjestu predsjednika Srpske bio od novembra 2006. godine do 30. septembra 2007. kada je od posljedica srčanog udara preminuo u 52. godini.

Smrt ga je zatekla na mjestu predsjednika Republike Srpske, kao i potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Obavljao je najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.

Za svoj rad dobio je mnogo prestižnih priznanja, među kojima su menadžer decenije u BiH 2003. godine, Orden za stvaralaštvo – na Briselskoj izložbi inovacija 2005. i Orden Svetog Save.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se