5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Ne bi trebalo zloupotrebljavati rusko prijateljstvo i usmjeravati pažnju Moskve na unutrašnja pitanja

BEOGRAD – Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da ne bi trebalo zloupotrebljavati rusko prijateljstvo i usmjeravati pažnju Moskve sa generalne odbrane Republike Srpske na unutrašnja pitanja koja su u domenu lokalne politike. 

Povodom vijesti da je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak obavijestio šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o molbi grupe „Pravda za Davida“ da ih posjeti u Banjaluci, Anđelković je ukazao da oni koji Rusiji žele da nametnu parcijalne slučajeve u Srpskoj „imaju za cilj da zbune Moskvu“ i preusmjere je sa krucijalnih stvari.

Anđelković je rekao Srni da je Rusija glavni faktor odbrane Republike Srpske i da je normalno da se Banjaluka oslanja na Moskvu u momentima kada neki zapadni centri pokušavaju da je sruše.

On je ocijenio da je za Rusiju bitna Republika Srpska i njena odbrana, ali da se Moskva ne može baviti bilo kojim parcijalnim slučajem u Srpskoj.

„Moskva je spremna da nam pomogne, ali samo u meri u kojoj smo mi spremni da sebi sami pomognemo, a oni koji izazivaju nemire u Republici Srpskoj očito nemaju za cilj ni srpsku solidarnost, ni borbu za srpske interese, već izazivanje veštačkih podela koje bi sutra stranci iskoristili za udar na Republiku Srpsku“, zaključio je Anđelković.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se