4.3 C
Zvornik
27. новембра 2022.

Na snazi mjere prvog stepena bezbjednosti zbog posjete Lavrova

BANJALUKA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, povodom sutrašnje posjete Srpskoj ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, preduzeće mjere prvog, najvišeg stepena bezbjednosti na području Istočnog Sarajeva i Banjaluke da bi ova posjeta protekla u najboljem redu. 

Sutra u vrijeme dolaska i odlaska delegacije biće zabranjeno kretanje motornim vozilima, te ograničeno kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake, na trasi kretanja delegacije od Međunarodnog aerodroma Banjaluka u Mahovljanima do grada od 14.00 do 16.00 časova, kao i od 18.00 do 19.30 časova.

Ova zabrana biće na snazi i u ulicama Gundulićeva, Olimpijskih pobjednika i u dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića za vrijeme aktivnosti Lavrova.

Obustave na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža biće periodične, od 11.30 do 14.00 časova, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a navode da će sutra biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija, kao i saobraćaj za teretna vozila ukupne nosivosti veće od 7,5 tona na području Banjaluke, Laktaša, Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

„Predstavnike medija, druge subjekte i građane obavještavamo da je na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva, kao i na trasi kretanja delegacije, zabranjena upotreba dronova“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja koji se organizuju povodom posjete ruske delegacije, treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju, te da su dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, kao i svi građani.

„Sutra će biti zabranjen rad nekim ugostiteljskim i drugim objektima na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva, kao i Laktaša“, dodaje se u saopštenju.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske će od danas u 15.00 časova do sutra dok za tim postoji potreba, pregledati stanove, poslovne prostore i druge objekte koji se nalaze u blizini temelja srpsko-ruskog hrama, pa sa građani mole za razumijevanje i saradnju.

Građani će na lokaciju temelja srpsko-ruskog hrama moći da uđu iz Gundulićeve ulice, iz pravca Aleje Svetog Save, kao i Olimpijskih pobjednika do 15.00 časova, a nakon toga isključivo pješačkom zonom iz pravca naselja Borik.

„S obzirom da će se vršiti pregledi na ulazima, građanima se savjetuje da ne nose ruksake i torbe, te da obavezno ponesu identifikacioni dokument. Apelujemo da se građani pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizovanju posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju.

Građanima se savjetuje i da izbjegavaju otvaranje prozora, izlazak na balkone, krovove zgrada i slično duž trase kretanja delegacije, kao i na mjestima iz protokola za vrijeme boravka ruske delegacije.

Najviši stepen bezbjednosti za vrijeme posjete Lavrova

Policijska uprava Istočno Sarajevo sutra će preduzeti najviši stepen mjera bezbjednosti povodom posjete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj da bi protekla u najboljem redu.

U vrijeme boravka ruske delegacije, od 12.00 do 15.00 časova, biće povremeno zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila na dionici od raskrsnice Kula do raskrsnice ulica Ravnogorska i Kurta Šorka, kao i od raskrsnice Vraca do raskrsnice Kula, kao i dijelom ulica Stefena Nemanje i Cara Lazara.

Saobraćaj će biti obustavljen i u Ulici Vuka Karadžića, od lukavičkog raskršća do Toplika, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Na trasi kretanja ruske delegacije, u pomenutim vremenskim intervalima biće ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake.

U periodu od 10.00 do 16.00 časova na snazi je naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost u dijelu Ulice Stefana Nemanje, od opštine do kružnog toka, i Ulice Vuka Karadžića, od lukavičkog raskršća do Toplika, kao i u Ulici Cara Lazara u zoni galerije Kućanski, te cijelom Ulicom Vojvode Radomira Putnika – Vraca – Kula, dio ulice Ravnogorska Kula – Dobrinja jedan.

Sutra će biti zabranjen prevoz eksplozvnih materija, kao i saobraćaj za teretna motorna vozila ukupne nosivosti veće od 7,5 tona na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Na trasi kretanja delegacije na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže zabranjena je upotreba dronova.

Predstavnici medijskih kuća, koji su se akreditovali za praćenje događaja, treba da imaju istaknute akreditacije i da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo apeluju na sve građane da se pridržavaju uputstava MUP-a i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete Lavrova.

Građanima se savjetuje da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, da uz sebe imaju identifikacioni dokument, kao i da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na balkone duž trase kretanja ruske delegacije.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se