INFOCENTAR

Moguća poledica u višim predjelima i preko prevoja

BANJALUKA – Saobraćaj se jutros odvija nesmetano na svim važnijim putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, ali je u višim predjelima i preko prevoja moguće formiranje poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. 

Sitni odroni mogući su na putevima Banjaluka-Crna rijeka-Jajce, Karanovac-Kneževo-Turbe, Višegrad-Ustiprača i Foča-Sarajevo.

Dionice na kojima se izvode radovi propisno su označene dodatnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Repbrovac/, Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog izgradnje sistema naplate putarine na petlji Mahovljani izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje male hidroelektrane „Glavica“ na rijeci Plivi izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Baraći-Šipovo. Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra.

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, kao i na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na putnim pravcima Bratunac tri-Drinjača, na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, Karanovac-Mitrovići-Kneževo, te na regionalnim putevima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika /granica Republike Srpske/.

Saobraćaj se usporeno odvija na području Trebinja zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, zatim u Istočnom Sarajevu gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vraca, kao i na putnim pravcima Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ na području opštine Šipovo.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj je i dalje usporen zbog većeg odrona, dok je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad zbog klizišta u mjestu Rakovac.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području FBiH na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Vrbas saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku je sanacija mosta na magistralnom putu na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima Blažuj-Gromiljak /Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak/, te Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova na hrvatskoj strani.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close