20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Mladen Ivanić ključna ličnost planiranog protesta

BANJA LUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić podržao je juče na konferenciji za medije proteste grupe „Pravda za Davida“.

On je rekao „da ljudi imaju pravo da protestuju i svaki pokušaj nasilnog urušavanja protesta, ako bi krenula policija na njih da ih silom rastjeruje, biće prvi koji će stati i braniti pravo naroda da protestuje i da iznosi svoj stav, poručio je Ivanić.

Ovakva decidna izjava Mladena Ivanića, koji je u proteklom periodu izbjegavao da se pojavi sa ostalim liderima opozicije na protestnom skupu grupe „Pravda za Davida“ koju su nažalost, kao još neki, zloupotrijebili tragičnu smrt Davida Dragičevića i tragediju njegovog oca Davora polituzujući je i koristeći je za harangiranje masa i ispiranje mozga metodologijom prijetnje, provokacije i najavom eskalacije, nije nikakvo iznenadjenje, piše portal „Infosrpska.ba“.

I sam Ivanić dobro zna da je u toku aktivni dio operacije Interresorne kordinacione grupe koja koordinira cjelokupno djelovanje za izvođenje “mekog državnog udara” prema Republici Srpskoj.

Tako je Interresorna koordinaciona grupa kojom rukovode tajne službe u koju su umješana i tzv. “bakina djeca” odredila da se 5.oktobra, na najvaljenim protestima grupe „Pravda za Davida“, prilikom insceniranje “varnice” i instrumentalzacije masa na protestima u Banja Luci opozicija Republike Srpske pojavi i okupi oko jedne ključne ličnosti koja će stajati na čelu protesta i nezadovoljstva, a zašta je u ovom slučaju odabran najpodesniji, Mladen Ivanić, zbog dugogodišnjeg uspješnog kontakta sa međunarodnim mešetarima. Ivanić koga je Interresorna koordinaciona grupa bespogovorno odredila, juče je ovu naredbu pokušao artikulisati pred domaćom javnošću kao svoju hrabru odluku!?

A to što Ivanić traži od Dodika da iznese konkretne dokaze o umješanosti stranih službi u destabilizaciju Republike Srpske u isto vrijeme znači da ne vjeruje ni Aleksandru Vučiću koji je rekao da će iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem mješanju zapadnih sila u izbore u BiH. Pretpostavlja se da se tu nalaze i pritisci i prijetnje za dva gradonačelnika, Doboja i Bijeljine!?

Dodik zato nije imao potrebe da daje Ivaniću bilo kakve dokaze. Jel sam Ivanić i njegovo djelovaje i ponašanje su najbolji dokaz.

Ovaj portal navodi i da će u narednim danima objaviti informacije o umješanosti stranih službi oko “mekog državnog udara” u Republici Srpskoj i ko je Interresorna koordinaciona grupa.

(Infosrpska.ba)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se