23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Mitrović: Neprijatelji Srpske u prljavoj kampanji jer znaju da trče posljedni krug

BANJALUKA – Savjetnik predsjednika Republike Srpske Slavko Mitrović izjavio je danas Srni da su pred Srpskom 16. poslijeratni izbori i da su svaki put vođene predizborne kampanje, ali nikada ovako prljave, jer je očigledno da su „neprijatelji Republike Srpske procijenili da trče posljednji krug“. 

Mitrović je rekao da nije čudo što se još prije nekoliko godina pokrenula mašinerija protiv najvažnijih institucija Republike Srpske i da su sprečavanje zasjedanja Narodne skupštine, napadi na Vladu i Policiju Republike Srpske dio istog plana.

„Poseban plan su pripremili za ove izbore protiv SNSD-a i njegovih funkcionera. S obzirom na to da nisu znali ko će biti kandidat za predsjednika Republike, spremali su materijale za napad na Nebojšu Radmanovića, Sredoja Novića i Željku Cvijanović, polazeći od članova njihovih porodica. Sada javnost zna kakve su bljuvotine spremili, a SDS i Vukota Govedarica kao kandidat za predsjednika Republike Srpske i zvanično objavili“, rekao je Mitrović.

On je podsjetio da se naročito isticao Govedarica govoreći da neće dozvoliti da „ustaška unuka“ Željka Cvijanović postane predsjednik Republike Srpske.

„Pritom su rekli da je Pejo Marić bio ustaški satnik koji je pljačkao i ubijao Srbe oko Dervente. Pa su tragali za grobom u Derventi i nudili ljudima novac da potvrde njihove monstruozne laži i blaćenje Željke Cvijanović. Šta je istina? Djed po majci Željke Cvijanović živio je u svom selu skoro do smrti 1992. godine. Taj čovjek zaradio je penziju radeći kao putar, baš na tom području gdje je navodno činio zločine. Nikada od strane vlasti koja nije praštala takve stvari nije imao nikakvih problema. Tako je i živio slobodno jer nije učinio ništa zbog čega bi se trebao plašiti“, rekao je MitroviĆ.

Prema njegovim riječima, postavlja se logično pitanje kako je moguće da neko ko proživi cijeli svoj ljudski i radni vijek na istom prostoru i među istim ljudima, sada odjednom, za potrebe prljave kampanje Govedarice može biti ratni zločinac.

„Nažalost, ne očekujem da će ovakva prljava kampanja prestati, jer oni koji nemaju nikakav ni ratni niti radni staž, nemaju šta drugo reći, nego skrivati vlastito dezerterstvo i izdaju srpskih interesa u koaliciji sa Bakirom Izetbegovićem“, zaključio je Mitrović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se