15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Makedonski narod na današnjem referendumu održao lekciju svima na Balkanu

PODGORICA – Makedonski narod je na današnjem referendumu održao lekciju svima na Balkanu, a posebno Crnoj Gori, kako se mirno, dostojanstveno, hrabro i patriotski čuva sopstveni identitet, demokratija i suverenost, saopšteno je iz crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta /DF/. 

DF je čestitao makedonskom narodu na pokazanoj istorijskoj odgovornosti za očuvanje nacionalnog i državnog dostojanstva.

„I pored nezapamćenog miješanja stranog faktora, nepoštenog i dvosmislenog pitanja, pritisaka iz Brisela, Berlina, Vašingtona, Pariza, Makedonci su danas pokazali da je slobodna volja naroda jača od Soroša, globalista i njihovih marioneta“, istakli su iz DF-a.

Ovaj opozicioni savez pozvao je sve građane Crne Gore da se ugledaju na Makedonce i da sve krupne političke odluke donose konsultujući narod kroz fer i slobodne rederendume.

Građani Makedonije danas su se na refrendumu izjašnjavali o sporazumu između Skoplja i Atine o promjeni imena te bivše jugoslovenske republike u Sjeverna Makedonija. Referendumsko pitanje je glasilo „Da li ste za članstvo u EU i NATO-u sa prihvatanjem Sporazuma Republike Makedonije i Republike Grčke?“.

Pola časa prije zatvaranja glasačkih mjesta izlaznost je bila 34,09 odsto, što dovodi u pitanje uspjeh referenduma za koji je trebalo da glasa najmanje 50 odsto građana upisanih u birački spisak.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se