20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Lazanski: Zapadni centri moći se miješaju u izbore u BiH

BEOGRAD – Srbija se nije miješala, niti se miješa u izbore u BiH, ali to čine zapadni centri moći, izjavio je Srni vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski. 

„Englezi su poslali svoje stručnjake za psihološko-propagandni rat, a zapadni centri moći se mešaju u izbore u BiH i time što su određenim medijima stigle vanredne donacije sada, u predizborno vreme. To je mešanje. Srbija se nije mešala, niti se meša“, rekao je Lazanski povodom izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj.

On je ukazao da se, međutim, simpatije za ovog ili onog kandidata ne mogu zabraniti, jer svaki čovjek ima politički stav i naklonost, pa ima potpuno pravo da podrži koga želi.

Lazanski je ocijenio da je Ivanić možda dao takvu izjavu, želeći da preduprijedi da Srbija stane na stranu kandidata SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika.

„Ne znam zašto je Ivanić sada, upravo pred izbore, rekao da Srbija ne bi trebalo da se meša. Znači, on verovatno pretpostavlja da će se Srbija umešati na strani Dodika, pa želi na neki način da to predupredi“, kaže Lazanski.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se