12 C
Zvornik
20. април 2024.

Lazanski: Protesti instrumentalizovani iz određenih zapadnih centara moći

BEOGRAD – Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da su protesti grupe „Pravda za Davida“ u Banjaluci instrumentalizovani iz određenih zapadnih centara moći, kao i da je „sve tempirano sa približavanjem datuma održavanja izbora“. 

„Ovo nije nimalo slučajno, samo je bilo pitanje kojoj metodi će se pribeći. Da vidimo koji je sledeći potez iz arsenala propagandno-psihološkog rata sa elementima nasilja“, rekao je Lazanski Srni.

On je ukazao da „pokušaj upada u Policijsku upravu Banjaluka može da se podvede ne pod prijetnju obojene revolucije, nego nasilne revolucije“.

Lazanski je istakao da je takvo nešto nedopustivo u bilo kojoj demokratskoj državi i društvu, i nešto na šta „svaki državni aparat odgovara istom silom“.

„Ako vi pokušate da uđete u policijsku stanicu nasilnim sredstvima, pa znate kako to Amerikanci rešavaju? Kad neko nasilnim sredstvima pokuša da uđe u policijsku stanicu, to vam je isto kao da pokušate silom da uđete u neku kasarnu. Na takvu vrstu sile se uvek odgovara silom“, rekao je Lazanski.

Prema njegovim riječima, činjenica je da je ovo sve instrumentalizovano od određenih zapadnih centara moći kojima ne odgovara da se održe izbori i da Milorad Dodik odnese suverenu pobjedu.

„Naravno da je sve to zbog izborne atmosfere, predsedničkih izbora. I određeni centri zapadne moći i njihovi kvislinzi u Republici Srpskoj pokušavaju na silu da spreče pobedu predsednika Dodika. To je udar direktno na Republiku Srpsku“, zaključio je Lazanski.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se