3.1 C
Zvornik
30. новембра 2022.

Lavrov dobrodošao i u Sarajevu i u Banjaluci

SARAJEVO – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas da je predviđeno da se ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov sutra u Sarajevu sastane sa članovima Predsjedništva. 

„Drago mi je što Lavrov ide i u Banjaluku i što će tamo razgovarati sa predstavnicima vlasti Republike Srpske“, rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu.

Ivanić je podsjetio da ovo nije prva posjeta Lavrova i dodao da ima vrlo dobre odnose sa njim jer se susreću na različitim međunarodnim skupovima.

„U potpunosti sam uvjeren da će to biti prijateljska posjeta“, kaže Ivanić.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da je Lavrov dobrodošao i u Sarajevu i u Banjaluci.

„Rusija je prijatelj BiH, a i BiH u Rusiji vidi prijateljsku zemlju“, istakao je Šarović.

Šarović nije mogao potvrditi da li će Lavrov imati sastanak sa čalnovima Savjeta ministara BiH, ali je rekao da bi se rado odazvao pozivu na sastanak sa njim.

„Sa ovako važnom ličnošću na globalnom nivou ima se šta razgovarati“, konstatovao je Šarović i dodao da bi pokrenuo pitanje povećanja izvoza iz BiH u Rusiju, posebno hrane.

Ivanić i Šarović prisustvovali su u Sarajevu 11. regionalnoj konferenciji Biznis plusa, koja je okupila privrednike i poslovne ljude iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se