5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Kontroverzni milijarder rizikuje da ostane bez direktorske pozicije zbog najbizarnijeg razloga

Milijarder Ilon Mask je pod istragom zbog tvitova u kojima je naveo da će svoju kompaniju „Tesla“ povući sa berze, a sada je otkriveno da je on to učinio jer je želio da impresionira svoju devojku, piše „Bumberg“

Mask je federalnim istražiteljima rekao da je procjenio akcije svoje kompanije na 420 dolara jer je mislio da će njegova djevojka uživati u referenci na marihuanu. Broj 420 se često vezuje za marihuanu i pušenje marihuane, a 20. april se u svijetu obilježava kao Dan marihuane.

Ilon Mask je inače u vezi sa reperkom Grajms.

Ova mala šala bi Maska mogla sada koštati milione i pozicije na vrhu kompanije „Tesla“, nakon što je protiv njega podigla optužbe Američka komisija za hartije od vrijednosti (SEC).

Mask je u jednom tvitu 7. avgusta napisao da razmišlja o povlačenju Tesle sa berze i da bi dioničarima ponudio 420 dolara po dionici. On je naveo i da ima obezbjeđene finansije za taj potez.

Mask, međutim, u to vrijeme nije obezbjedio sredstva, a njegova kompanija, koja je do kraja dana imala najveći porast na berzi, od tada je u slobodnom padu.

Prema SEC-ovoj tužbi, Mask je znao da su ti njegovi tvitovi bili lažni i obmanjujući, s obzirom na to da nikada o takvoj transakciji nije razgovarao s niti jednim mogućim finansijerom. Ovom tužbom Mask je postao jedan od direktora najvišeg profila u tehnološkoj industriji kojega je SEC optužio za prevaru u vezi hartija od vrijednosti.

Sada se nalazi u opasnosti od zabrane da bude direktor u bilo kojoj kompaniji čije su akcije na berzi. Osim toga mogao bi da ode i u zatvor.

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se