18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Knežević: Bojkotom referenduma građani pokazali da Makedonija nije na prodaju

PODGORICA – Većinskim bojkotom referenduma građani Makedonije su pokazali sebi i međunarodnoj javnosti da ta država nije na prodaju, izjavio je predsjednik Demokratske narodne partije /DNP/ Milan Knežević. 

„Ovim putem upućujem najsrdačnije čestitke svim građanima Makedonije koji su, bojkotujući referendum, na kojem se odgovara na pitanje – da li su za promjenu imena u Republika Sjeverna Makedonija, dali svoj direktan odgovor na to što im je promjena imena zemlje garantovala ulazak u NATO“, poručio je Knežević u saopštenju.

Knežević, koji je i jedan od lidera Demokratskog fronta, ocijenio je da su građani Makedonije na današnjem referendumu saopštili šta misle o učlanjenju svoje države u NATO.

„Makedonski nacionalni interesi mnogo su veći od globalističkih manipulacija pod pokroviteljstvom Soroša, kojima su građani bili izloženi u referendumskoj kampanji“, istakao je on.

On je ocijenio da ovaj odlučan nacionalni odgovor građana Makedonije predstavlja žestok udarac za NATO.

Građani Makedonije danas su se na refrendumu izjašnjavali o sporazumu između Skoplja i Atine o promjeni imena te bivše jugoslovenske republike u Sjeverna Makedonija. Referendumsko pitanje je glasilo „Da li ste za članstvo u EU i NATO-u sa prihvatanjem Sporazuma Republike Makedonije i Republike Grčke?“.

Pola sata prije zatvaranja glasačkih mjesta izlaznost je bila 34,09 odsto, što dovodi u pitanje uspjeh referenduma za koji je trebalo da glasa najmanje 50 odsto građana upisanih u birački spisak.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se