9.3 C
Zvornik
23. април 2024.

Izbori – prelomni trenutak za opstanak srpskog naroda

BEOGRAD – Predstojeći izbori u „državnoj zajednici BiH“ su, po svemu sudeći, prelomni trenutak Republike Srpske za njen opstanak i bitisanje srpskog naroda sa lijeve strane Drine, saopštilo je danas Udruženje „Čast otadžbine“. 

Ovo udruženje iz Beograda poručilo je da želja za vlašću ne smije biti dovoljan razlog za izdaju otadžbine i kritikovalo „morbidnost“ predizbornih poruka Saveza za pobjedu, ocijenivši da je „pogubna za pokoljenja koja dolaze“.

Oni smatraju da je neprihvatljivo pričati o vraćanju Srpske narodu, pri tome ulazeći u teme o porodici i karakteru bilo koga.

U Udruženju ističu da je poznato da mentori smatraju da se Srbi moraju tretirati kao zaostali kako bi zaboravili sve – od istorije, vjere, do kolosalnih rezultata, kako na bojnim poljima, tako i u oblasti nauke, umjetnosti, znanja i velikih svjetskih dostignuća.

„Međutim, mi znamo da smo narod velikih snova i nemogućih djela koje pretvaramo u javu, ne trebaju nam reklamni spotovi da bismo to saznali. Takođe, znamo da se čojstvo i junaštvo ne stiču poslije bitke, zato je neophodno zastati i razmisliti, da se ne bi kajala pokoljenja“, navodi se u saopštenju.

U Udruženju ocjenjuju da je u izbornom opredjeljivanju potrebno uzeti u obzir djela, rezultate i prioritete, a ne prazne riječi.

„Poštujući slavni put predaka, naš je izbor prijateljstvo sa Srbijom i Rusijom, ka svijetloj budućnosti i snu samostalne Republike Srpske, jer mi ostvarujemo svoje snove, donoseći samostalne odluke na koje pokoljenja budu ponosna“, poručili su iz Udruženja „Čast otadžbine“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se