3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

„Infosrpska“: Stanivuković budući predsjednik PDP-a?

BANJALUKA – Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na predstojećim izborima i aktuelni odbornik banjalučkog parlamenta Draško Stanivuković budući je predsjednik ove opozicione partije, a na tu funkciju stupiće čim se završe opšti izbori, piše u tekstu koji je objavio portal „Infosrpska“. 

„Za tako brzu političku karijeru, mladi PDP-ovac Draško Stanivuković treba da zahvali najprije svom ocu Goranu koji slovi za jednog od bogatijih ljudi u Banjaluci. NJegov otac nije žalio novac da ispuni želju svom ambicioznom sinu koji mu je jednog jutra zavapio: ‘Tata, kupi mi partiju'“, navodi se u tekstu.

Nekada su, dodaje se u tekstu, djeca pjevala „Tata kupi mi auto, bicikl i romobil…“, ali vremena se mijenjaju i danas bi pojedinci da imaju i svoju partiju, a „da bi ispunio želju sinu, otac je ne časeći časa odlučio da kupi PDP, jer bi puno vremena potrošio da osniva novu partiju“.

„Glavna veza između starijeg Stanivukovića i PDP-a je bio potpredsjednik partije i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak koji je u dogovoru sa aktuelnim predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem i počasnim predsjednikom Mladenom Ivanićem dogovorio prodaju većinskih akcija PDP-a, za šta su sva trojica dobila veliku svotu novca, ali uz potpisane lične mjenice koje stariji Stanivuković drži u svojoj ladici, kako bi ih mogao aktivirati ako mu sin ne postane predsjednik stranke. Uspjeli su starijeg Stanivukovića da ubijede da je Draško mlad da bude odmah sad predsjednik, ali da će to biti ‘samo dok izbori prođu'“, ističe se u tekstu.

„Zašto je Igor Crnadak vozio mladog Stanivukovića ‘sve sa kamenjem’ prije neki dan u Čelinac, gdje je Draško, budući predsjednik partije, htio ‘mirno i dostojanstveno da izrazi politički stav’ kamenjem a nedaleko od Milorada Dodika i Željke Cvijanović? Zašto su mladog PDP-ovca nakon Čelinca dočekali i sjatili se oko njega u Banjaluci Mladen Ivanić i Branislav Borenović? Zašto je tako mladi PDP-ovac u prisustvu ove trojice uvijek u centru pažnje? Zato što je većinski vlasnik PDP-a“, navodi se u tekstu pod naslovom „Tata, kupi mu partiju“ koji je objavio portal „Infosrpska“.

Isti izvor navodi da je „zato aktuelni lider Borenović morao voditi Draška Stanivukovića i u NJemačku na predizborni skup Hrišćansko demokratske unije, a zato ga često vodi u njemačku razvojnu agenciju u Beogradu gdje se dogovaraju kako rušiti aktuelnu vlast u Republici Srpskoj…“.

„Sve ovo navedeno nije mrsko ni Borenoviću, ni Crnatku, ni Ivaniću. Oni se ponašaju veoma pragmatično. Svjesni da im nisu neke velike šanse na predstojećim izborima, za svaki slučaj su se obezbijedili. Prodali su partiju. Realno govoreći, oni su je i pravili“, dodaje se u tekstu.

„Draško Stanivuković, mladi milioner koji sebe voli da naziva ‘borcem za bolje sutra’ ozbiljno se priprema za preuzimanje funkcije predsjednika PDP-a poslije izbora. Dnevno troši oko 1.000 evra na svoju promociju na fejsubuku i drugim društvenim mrežama, što je za njega sitna para“, navodi se u tekstu.

Pozivajući se na pouzdane izvore, portal „Infosrpska“ saznaje i da priprema žurku kada od Borenovića bude preuzimao predsjedničku funkciju PDP-a, a „glavna zvijezda biće pjevačica Goga Sekulić koja je inače, kako voli da se pohvali budući predsjednik PDP-a, snimala spot u njegovoj višemilionskoj kući“.

„Tako je Drašku Stanivukoviću, otac ispunio želju i kupio mu partiju. Da li će se na tome završiti pitanje je s obzirom na ambicije mladog Stanivukovića“, dodaje se u tekstu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se