18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Hoda s okrenutim stopalima za 180 stepeni (video)

Mosesa Lanhama (57) iz Mičigena u SAD zbog svoje bizarne ali zanimljive jednistvene sposobnosti da stopala okrene za 180 stepeni i da hoda, zovu „Mr Plastic“ (u prevodu gospodin Plastika).

Svoju bizarnu sposobnost Mosesa je otkrio sa 14 godina nakon što je pao s užeta na času fizičkog vaspitanja, s visine od pet i po metara. Zbog povrede koju je pritom dobio razvila mu se dodatna hrskavica i tkivo u zglobovima kolena, kukova i gležnjeva.

Pa tako sad može bez ikakvih problema okretati na vrlo neobične načine pa i da svoja stopala okrene za 180 stepeni i tako hoda!

https://youtu.be/t1Zwu3pHgdM

“Hodati s izvrnutim stopalima mi je čak i udobnije od normalnog hodanja. Koliko znam, ja sam jedini na svijetu koji može tako hodati. Znam za slučaj čovjeka koji može okrenuti stopala, ali nije u stanju hodati ovako kao ja“, izjavio je ovaj Amerikanac za lokalne medije

Lanham je takođe proglašen čovjekom koji ima najfleksibilnija stopala na cijelom svijetu a takođe i čovjekom koji je najbrže pretrčao distancu od 20 metara sa okrenutim stopalima za 180 stepeni!

„Obožavam vidjeti reakcije ljudi kad ovo radim pred njima. Uglavnom su zadivljeni, ali jedna je osoba povratila kad je vidjela da to radim”, ispričao je on uz smijeh.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se