5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Govedarica: Ugovor sa narodom – garancija da ću ispuniti obećanja

BANJALUKA – Kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da je ugovor sa narodom garancija da će ono što misli i govori sprovesti u djelo. 

„Svoj odnos prema institucijama ću pokazati na veoma jednostavan način, a to je da odnos prema narodnom novcu mora da bude mnogo odgovorniji nego do sada“, rekao je Govedarica novinarima u banjalučkom Parku „Petar Kočić“ nakon potpisivanja ugovora sa narodom, koji je potpisao i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Govedarica je rekao da se zalaže za to da budžet predsjednika Srpske bude prepolovljen i da ima četiri, umjesto 17 savjetnika, koliko ih ima sadašnji predsjednik Srpske.

On ističe da najodgovorniji i najugledniji treba da imaju priliku da obavljaju funkcije.

„Nastaviću da potpisujem ugovor sa svim ljudima dobre volje koji vjeruju da Srpska može da doživi nove dane, da sviće za narod i Srpsku“, poručio je Govedarica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da mu je „zadovostvo što je kao građanin Banjaluke potpisao ugovor sa narodom“, odnosno sa kandidatom za predsjednika Srpske, koji je potpuno saglasan sa svim onim što PDP želi da uradi u Srpskoj.

On kaže da je program obnove Srpske dobrim dijelom sadržan u ugovornim obavezama i stavkama koje govore da će Srpska biti mjesto u kojem vrijedi živjeti.

„Tri ključne stvari su dominantne u ovom ugovoru – donošenje zakona o prijeklu imovine, da će najstručniji i najodgovorniji ljudi voditi javna preduzeća i Srpsku i da će Srpska biti mjesto otvoreno za sve dobre ljude, za nove investicije i privredni razvoj i da će ona biti mjesto u kojem vrijedi živjeti“, rekao je Borenović.

On je dodao da se ovim ugovorom, koji su osim njega potpisali i kandidati PDP-a na predstojećim izborima, obavezuju da će sprovesti u djelo ono što je od suštinske važnosti za budućnost Srpske.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se