18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Govedarica: Omogućiti investiranje u drvoprerađivačku industriju

ROGATICA – Kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je večeras u Rogatici da je potrebno donijeti nove zakone o korištenju šumskih bogatstava i preradi drveta koji bi privukli investicije u ovaj sektor. 

„Hoću da na ovom djelu Srpske, Vlada Republike Srpske svojim aktivnostima zaposli 10.000 ljudi“, rekao je Govedarica na tribini Saveza za pobjedu u Rogatici.

Kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da energija i atmosfera koja vlada na predizbornim skupovima upućuju na to da će kandidati ovog saveza pobjediti na izborima.

„Uvjeren sam da ćemo gospodin Govedarica i ja pobijediti. To će se desiti jer se zalažemo za stvari koje su prijeko potrebne našem narodu“, naveo je Ivanić.

Nosilac liste SDS iz Izborne jedinice tri za Parlamentarnu skupštinu BiH Mirko Šarović poručio je da SDS ima ozbiljan plan za razvoj drvoprerađivačke industrije u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Saveza za pobjede.

„Svakako ćemo zabraniti izvoz trupaca i obezbijedićemo ovaj resurs drvopreređivačima iz onih krajeve gdje se taj resurs nalazi“, rekao je Šarović.

On je poručio da lokalne zajednice moraju imati veću ulogu u korištenju prirodnih resursa koji se nalaze na njihovim teritorijama.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se