14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Govedarica: Neprihvatljiva dejtonska prekompozicija

DERVENTA – Kandidat SzP-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je večeras u Derventi da je postojanje dva entiteta najbolje za srpski narod i Republiku Srpsku, zbog čega je za ovaj savez neprihvatljiva dejtonska prekompozicija. 

„Savez za pobjedu ne prihvata dejtonsku disharmonizaciju i, ako mi pobijedimo na izborima, građani Republike Srpske mogu mirno da spavaju. Nema trećeg entiteta i neka to zaborave oni koji priželjkuju“, poručio je Govedarica, koji je prisustvovao centralnoj tribini SzP-a na kojoj je predstavljen program i zajednički kandidati za opšte izbore.

On je rekao novinarima da Republika Srpska ne zaslužuje spomenike sa ustaškim obilježjima koja se nalaze u Modranu od 2009. godine.

„Moj drugi radni dan kao predsjednika biće formiranje komisije koja će se pozabaviti tim problemom“, naveo je Govedarica.

Nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici dva Obren Petrović uvjeren je da će u Derventi biti ostvarena pobjeda, kao i 2014. godine.

„Očekujemo jednog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedine četiri i dva poslanika u Predstavničkom domu BiH iz Izborne jedinice dva. Nećemo se svađati u Sarajevu, nama ne smetaju ni Bošnjaci, niti Hrvati. Potrebno nam je jedinstvo iz Banjaluke da ostvarimo prava za Republiku Srpsku, da se borimo argumentima“, rekao je Petrović.

Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri Nade Planinčević naveo je da će se boriti za više pravde i odgovornosti.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice četiri Milan Đukić rekao je da je plan obnove ove stranke jasan, konkretan i vrlo sprovodiv.

„Potrebna je ekonomska, privredna, demografska obnova. Ključni zakon koji treba donijeti je zakon o ispitivanju porijekla imovine“, naglasio je Đukić.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da je nakon izbora potrebna inventura u svim segmentima, posebno u ekonomskom, socijalnom i u vladavini prava.

On je ponovio da će insistirati i na transformaciji sistema sudova i tužilaštva u Republici Srpskoj.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se