naslovnaPolitikaVIJESTI

„Duboka država“ direktno umiješana u izbore u BiH

BANJALUKA – Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić rekao je da u američkoj administraciji postoji dio starog establišmenta, takozvana „duboka država“, koji misli da ima pravo da u svakoj državi nameće vlast koja njemu odgovara. 

Kesić tvrdi da taj dio administracije stoji iza sankcija potpredsjedniku SNSD-a Nikoli Špiriću, koje su direktno miješanje u izbore s ciljem da bude poslata negativna poruka prema neopredijeljenim biračima u Srpskoj.

„Iza sankcija stoje prije svega oni koji su u vezi sa američkom Ambasadom u Sarajevu i još imaju uporište u Stejt departmentu i Savjetu za nacionalnu bezbjednost. Nažalost, predsjednik /SAD Donald/ Tramp još nije uspio da konsoliduje svoju vlast“, rekao je Kesić za „Glas Srpske“.

On je naveo da je odluka o sankcijama Špiriću očigledno miješanje u izbore, ali i licemjerstvo jer američka administracija i mediji stalno govore da treba da se poštuju demokratski procesi i rezultati izbora, a „stalno vuku poteze s ciljem da budu izabrani ljudi koji njima odgovaraju“.

Kesić smatra da američki državni sekretar nema dokaze o korumpiranosti Špirića jer da ih ima dao bi ih tužiocu u BiH.

„Ovako ispada samo još jedan loš i očajnički potez ambasadora SAD u BiH Morin Kormak“, rekao je Kesić.

(SRNA)

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close