23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik prisustvovao puštanju u rad vještačkog jezera na Ogorjelici

JAHORINA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas na Jahorini pokretanju sistema za puštanje vode u vještačko jezero na Ogorjelici, koji je sastavni dio kompleksa osnježavanja Jahorine. 

Ističući da vlasti Republike Srpske nisu oklijevale da pomognu u realizaciji ovog projekta, Dodik je podsjetio da je Vlada Republike Srpske u ovaj projekat uložila 11 miliona KM, a u proteklom periodu u infrastrukturne projekte uložila 57 miliona KM.

„Bilo je hrabro ulagati u kompaniju koja je konstantno bilježila gubitke, ali to se na kraju isplatilo“, naglasio je Dodik.

On je istakao da je potrebno obezbijediti i zimsku i ljetnju sezonu na Jahorini, i najavio da vlasti Republike Srpske neće stati sa investicijama i daće nastaviti sa investiranjima u narednom periodu.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković je ocijenio da je ovo velika pobjeda svih koji su vjerovali u ovaj projekat.

Direktor Olimpijskog centra Dejan LJevnaić je rekao da su uz podršku Vlade i predsjednika Srpske zabilježeni značajni rezlutati na Jahorini.

„Realizacijom ovog projekta biće otvorena nova radna mjesta i pružena značajna pomoć privredi opštine Pale i Grada Istočno Sarajevo“, poručio je on.

vjestacko jezero ogorjelica na jahorini
Vještačko jezero Ogorjelica na Jahorini (Foto: RTRS)

LJevnaić je naveo da je postignut dogovor za narednu sezonu da ski-pas sa Jahorine važi u svim ski-centrima u Sloveniji i obratno.

Predsjednik Saveza slovenačkih ski-centara Ernest Kovač izrazio je zadovoljstvo pokretanjem novog investicionog projekta.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao da je zadovoljan što je lokalna zajednica učestovovala u ovom projektu.

On je izrazio očekivanja da će ovo biti samo jedan u nizu projekata i zahvalio na realizaciji svih dosadašnjih projekata predsjedniku Republike Srpske i Vladi.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekat realizovan i na području ove opštine.

Vještačko jezero na Ogorjelici, kapaciteta 75.000 metara kubnih, ljeti će služiti kao turistička atrakcija, dok će zimi biti u funkciji sistema za vještačko osnježavanje.

Bivšem borcu 10.000 KM za završetak izgradnje kuće

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na Jahorini da će njegovog kabinet uplatiti 10.000 za završetak izgradnje porodične kuće Radetu Vukoviću, portiru u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske. 

„Moramo da budemo odgovorno društvo i da svaki put kada otvaramo neki kapitalni projekat nađemo ljude kojima je potrebna pomoć društva i da im pomognemo“, rekao je Dodik novinarima nakon ceremonije pokretanja sistema za puštanje vode u vještačko jezero na Ogorjelici.

Ocijenivši da je to pravi način, on je podsjetio da je i prilikom nedavnog otvaranja hidroelektrane u Trnovu dodijeljen novac ocu koji je izgubio troje djece u ratu.

Prema Dodikovim riječima, taj čovjek će od hidroelektrane svakog mjeseca dobijati 3.000 KM.

„Kad god nešto otvorimo, moramo pomoći ljudima kojima je to potrebno, jer oni moraju da osjećaju da su dio naše zajednice i našeg naroda“, poručio je Dodik.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek odrekao se u korist Vukovića novčane naknade za članstvo u ovom odboru.

Vuković je nekadašnji borac odbrameno-otadžbinskog rata u kome je ranjavan i ima četvoro djece, a nakon rata imao je tešku povredu leđa.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se