DruštvoVIJESTI

Dodik posthumno odlikovao 85 lica

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je posthumno Medaljom zasluga za narod sedam lica za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske, na inicijativu Udruženja veterana 63. padobranske brigade. 

Dodik je odlikovanja dodijelio povodom 15. septembra – Dana poginulih i nestalih Republike Srpske.

Predsjednik Republike odlikovao je Ordenom časti sa zlatnim zracima Republičku organizaciju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Ova organizacija odlikovana je za rezultate i dostignuća u procesu traženja nestalih, zbrinjavanju porodica poginulih boraca, kao i za afirmaciju ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda čiji značaj ima šire razmjere i doprinos u poslijeratnom razvoju Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Odlikovanje je dodijeljeno na inicijativu Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Banjaluka povodom Dana poginulih i nestalih Republike Srpske.

Dodik je, istim povodom, a na inicijativu Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, posthumno odlikovao Medaljom zasluga za narod 78 lica za zasluge u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close