23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik poručio da će u Sarajevu štititi Srpsku

MODRIČA – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Modriči da će u Sarajevu kao član Predsjedništva štititi Republiku Srpsku i dati joj veći značaj od onoga koji je imala do sada. 

„Želim da Republika Srpska bude jaka i smatram da u Predsjedništvu BiH treba da bude odlučniji čovjek koji će preduzeti sve da zaštiti Srpsku“, rekao je Dodik večeras na predizbornom skupu SNSD-a.

On je istakao da je zbog borbe za Republiku Srpsku prihvatio kandidaturu za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je ocijenio da je skrivanje i neisticanje bila odlika rada dosadašnjeg predstavnika Srba u Predsjedništvu BiH, što je Republiku Srpsku ponovo udaljilo od mjesta gdje se odlučuje.

On je naveo da je Modriča mjesto velikih pobjeda politike SNSD-a, podsjetivši da je 12 godina na čelu lokalne vlasti SNSD i načelnik Mladen Krekić i da je iz Modriče bio i nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Jelić.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je politika SNSD-a politika za mirnu i stabilnu Republiku Srpsku, što se vidi kroz povećavanje plata i penzija, te razvoj i izgradnju svih krajeva Srpske.

„Vodimo računa o našem narodu, o interesima Republike Srpske i čuvamo nadležnosti Srppske“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da SNSD apsolutno podržava Srpsku listu u Federaciji BiH /FBiH/ u borbi za poboljšanje političkog statusa Srba, što podrazumijeva i poboljšanje opštih uslova za život srpskog naroda u tom entitetu.

Nosilac liste kandidata SNSD-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri Igor Žunić izrazio je uvjerenje u pobjedu SNSD-a 7. oktobra.

On je pozvao birače u Modriči da glasaju za SNSD koji nikada nije iznevjerio svoje glasače i građane, a posebno da svoj glas daju Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, kandidatima za najviše funkcije u Repbulici Srpskoj i zajedničkim organima u BiH.

Nosilac kandidatske liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Vojin Mitrović ocijenio je kandidatutu Milorada Dodika kao bitnu za Republiku Srpsku, a Dodika kao čovjeka koji će na najbolji način braniti interese Repbulike Srpske i srpskog naroda.

Na predizbornom skupu su govirili i kandidati SNSD-a iz Izborne jedinice četiri za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Modriče Nikola Savić, Mara Milošević i Bojan Vidić.

Skupu u Modirči prisustvovali su i potpredsjednici Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske Risto Marić i Nenad Šabić, kao i na načelnici opština Deventa, Brod i Vukosavlje.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se