9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik obećao pomoć Nevesinju za uređenje ulica i fasada

NEVESINJE – Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je uvijek podržavao Nevesinje i da će tako biti i ubuduće, te obećao Nevesinjcima milion KM da urede ulice i fasade u gradu. 

„Činili smo sve da ohrabrimo privrednike da dođu ovdje. Podržali smo velike projekte kao što su `Gornji horizonati`, izgradnja bolnice, sportske dvorane, puteva, a danas je otvoren vodovod i Dom kulture“, rekao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a u Nevesinju.

On je naglasio da je aktuelna vlast, na čelu sa SNSD-om, radila sve da očuva Republiku Srpsku i da jača njenu ekonomiju.

„Mnogo vas treba nove poslove i šanse. Zato nam trebaju stabilnost i jake politike“, poručio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da SNSD radi za Nevesinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku.

„Kad god smo radili zajedno, uspjeli smo. Ponosna sam na SNSD, jer na umu uvijek ima jedan zadatak – slobodna i jaka Srpska“, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je SNSD branio Republiku Srpsku i na političkom i na ekonomskom planu, da su povećane plate, penzije, socijalna davanja, te da će rasti i u idućoj godini.

Ona je navela da je više od 120 miliona KM uloženo u različite projekte u opštinama u Srpskoj.

„Samo veliki timovi osvajaju velike pobjede. Izabraćemo srpskog, a ne britanskog člana Predsjedništva BiH“, istakla je Cvijanovićeva.

Kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Ilija Tamindžija naglasio je da su Dodik i Cvijanovićeva bili uz Nevesinje i Hercegovinu kad god je trebalo.

On je rekao da su svi veliki projekti u Nevesinju i Hercegovini realizovani uz njihovu podršku.

Tamindžija je naveo da Nevesinju trebaju otvorena vrata Palate Republike i da će ih uvijek imati kada Cvijanovićeva bude tamo.

On je podsjetio da su 2010. godine u Nevesinju započeti veliki projekti, da je završena bolnica – jedna od najsavremenijih u Srpskoj, regionalni put Nevesinje-Bileća-Trebinje, rekonstruisana sportska dvorana, Dom kulture, te izgrađen novi vodovod na koji se čekalo više decenija.

Tamindžija kaže da se na području Nevesinja realizuje najveći razvojni projekat u Republici Srpskoj – Hidroelektrana „Dabar“, na kojem je trenutno zaposleno 150 do 200 ljudi.

„Sve ovo privuklo je investicije u Nevesinje. Četiri privrednika će otvoriti u narednih šest mjeseci 70 radnih mjesta u Nevesinju“, rekao je Tamindžija.

Kandidat za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice devet Luka Petrović naglasio je da SNSD u Hercegovini radi mnoge velike projekte da bi pokoljenja mogla da žive u Srpskoj.

On je rekao da je evidentno ko radi, gradi i čuva Srpsku, a ko je izdaje i nema nijedno djelo iza sebe.

Kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac podsjetio je da nema opštine, ni grada u Republici Srpskoj kojima Dodik i Cvijanovićeva nisu pomogli.

„Da bi Srpska bila jaka i sačuvana, treba nam Dodik u Sarajevu i Cvijanovićeva u Banjaluci. Ne može /kandidat SzP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH/ Mladen Ivanić biti u Sarajevu, jer on sa strancima radi protiv Srpske. On hoće da nas svađa sa Srbijom i Rusijom“, rekao je Košarac.

Tribini, u prepunoj sportskoj dvorani „Nevesinjka“, prisustvovali su i ostali kandidati za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice devet i za parlament BiH iz Izborne jedinice tri.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se