20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Ne idem u Sarajevo da destabilizujem BiH nego da zastupam interese srpskog naroda

SREBRENICA – Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Srebrenici da ne ide u Sarajevo da destabilizuje BiH nego da zastupa interese srpskog naroda i Republike Srpske i da se ne donese nijedna odluka protiv Srba. 

„Neću zaustaviti nijedan muslimanski projekat u Federaciji BiH /FBiH/, ali neću dozvoliti ni da neko zaustavlja projekte u Republici Srpskoj, koji su u njenom interesu. To je bio slučaj u prethodnom periodu kada je u pitanju izgradnja mosta između Bratunca i LJubovije koju je osporavao Savjet ministara, kao i pitanje gasifikacije u Srpskoj i drugi projekti“, rekao je Dodik.

On je na predizbornoj tribini SNSD-a poručio da se svijet mijenja i odnosi u međunarodnoj politici i da bez jake vlasti nema snažne države i naroda.

„U međunarodnim krugovima Srebrenicu su prikazivali kao mjesto vandalizma koje su počinili Srbi i morali smo dokazivati da nije tako. Srebrenica je smišljena priča različitih međunarodnih predstavnika predvođenih SAD da bi Srbi bili okrivljeni. Zato smo poništili sramni izvještaj nekadašnje Vlade Republike Srpske o Srebrenici jer su više od 2.000 sahranjenih Bošnjaka u Potočarima vojnici i to je vojničko groblje, tu nisu sahranjeni civili i ta istina treba da se utvrdi i dokaže“, rekao je Dodik.

On je poručio da želi istinu o ratu i miran život sa Bošnjacima.

Dodik je najavio podršku Srebrenici u realizaciji projekata zapošljavanja kako bi bilo riješeno pitanje nezaposlenosti u ovoj opštini otvranjem nekoliko stotina radnih mjesta i oživljavanjem rada banje „Guber“.

On je rekao da će pobjednički tim SNSD-a predstavljati srpski narod i ništa neće učiniti protiv Bošnjaka i Hrvata.

„Okupljeni smo jači! Sa Srbijom gradimo mnoge objekte i, zahvaljujući Aleksandru Vučiću, sada se u Srebrenici mnogo bolje živi jer je sredstvima Srbije Srebrenica promijenila sumornu sliku i dobila mnogo ljepši izgled i bolje uslove za život“, poručio je Dodik, ističući da će pobijediti i da ih istrajnost ljudi u Srebrenici i osmostruka pobjeda SNSD-a u toj opštini na to obavezuje.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su kandidati te stranke opredijeljeni da rade za Republiku Srpsku i da sve bitke mogu dobiti.

„Možemo, jer smo jedno, narod i narodna vlast zajedno za Srebrenicu i Republiku Srpsku“, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da će pobjedom SNSD-a na izborima biti zaustavljena poniženja, oduzimanje sredstava Republike Srpske i sramota koju aktuelni srpski predstavnici u zajedničkim organima u Sarajevu nanose srpskom narodu.

„Ni ovdje u Srebrenici ništa nije palo s neba, nego je učinjeno mnogo napora i u saradnji sa novim načelnikom opštine došlo je do napretka i poboljšanja stanja“, poručila je Cvijanovićeva.

Govoreći o dosadašnjim rezultatima SNSD-a, Cvijanovićeva je navela da su oni doveli do stabilizacije Republike Srpske, do finansijske konsolidacije i stvaranja mogućnosti za povećanje penzija, plata i izmirivanja svih obaveza.

„Svi kidišu na institucije Srpske jer im smeta što su stabilne i biće još jače uz našu pobjedu na predstojećim izborima“, rekla je ona.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac rekao je da su predsjednik i premijer Srpske pomagali Srebrenicu i kada nije načelnik opštine bio Srbin, a sadašnji sastav Savjeta ministara neće da uplati sredstva ovoj opštini jer je na njenom čelu Mladen Grujičić, što govori o karakteru tog tijela i srpskih članova u tom organu.

Na današnjoj tribini predstavljeni su kandidati SNSD-a za parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri, među kojima i kandidat Sanja Močević iz Skelana.

Predstavljeni su i kandidati SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam, među kojima i nosilac liste Radovan Višković i kandidat iz srebreničke opštine Nego Jevtić, koji su pozvali birače da 7. oktobra izađu na izbore i daju povjerenje onima koji su se dokazali u vođenju srpskog naroda i zaštiti Srpske, a to su kandidati SNSD-a.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se