naslovnaPolitikaVIJESTI

Dodik danas sa Putinom u Sočiju

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće danas u Sočiju sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je izjavio da će na sastanku sa Putinom razmotriti mogućnosti podsticaja za investiranje, te političku i ekonomski situaciju u Srpskoj.

„U kontinuitetu razgovaramo dva puta godišnje. Vidjeli smo se ranije u Sankt Peterburgu i dogovorili ovaj sastanak. Informisaću Putina i kako se razvija situacija u pogledu Republike Srpske“, rekao je Dodik juče novinarima. 

Zadovoljstvo saradnjom sa Rusijom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je veoma zadovoljan saradnjom sa Ruskom Federacijom i njenom podrškom na prostoru Srpske i BiH. 

On je naveo da su poznati stavovi koje je iznio ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov boraveći u Banjaluci, a odnose se na poštovanje međunarodnog prava i Dejtonskog sporazuma.

„Mogli smo da čujemo da je Rusija protiv satanizacije i devastacije Republike Srpske i to je za nas glas prijatelja koji poštujemo i veoma cijenimo“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je rekao da će se sa Putinom sastati danas u Sočiju, a ranije ove godine se sa njim se sastao u Sankt Peterburgu.

„Pokušaću da prezentujem stanje u vezi sa izborima, kao i sa mogućom situacijom nakon izbora, sa željom da sa Rusijom nastavimo veoma bliske odnose na svim nivoima“, rekao je Dodik.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close