20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: BiH može, ali samo ako je u interesu Srba

TREBINJE – Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništa BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Trebinju da u BiH više ništa ne može da se radi na štetu srpskog naroda i da nema namjeru da kod Srba pravi zabludu o mogućoj BiH. 

„BiH može, ali samo ako je u interesu Srba“, naglasio je Dodik na predizbornom mitingu SNSD-a.

On je naveo da je intervencionizmom stranaca napravljena BiH koja ne funkcioniše i koja je ugrozila prava Srba iz Dejtonskog mirovnog sporazuma.

„Moja uloga zato jeste da vratim prava koja smo imali“, istakao je Dodik.

On je rekao da voli Trebinje kojem je, kako je istakao, gradonačelnik Luka Petrović vratio život, i u kojem je, prema svim statistikama, bilo najviše turista ikada.

„Biće još bolje. Prvi put kada sam došao ovdje bilo je teško. Krenuli smo da radimo i napravili puno toga – put prema Crnoj Gori, prevoj Čemerno. Smjestili smo ovdje i sjedište `Elektroprivrede Republike Srpske`, što je bila lično moja odluka. Moramo da napravimo još hotela i sadržaja“, naveo je Dodik.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović pozvala je u još jednu pobjedu, okupljenu oko jake Republike Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je politika SNSD-a uvijek radila samo za jaku Republiku Srpsku.

„Zato povećavamo plate i penzije i vodimo računa o našim porodicama. Sigurna sam da ćete biti ponosni na mene kao predsjednika Republike, kao što ste bili uz mene kada sam bila predsjednica Vlade“, naglasila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Luka Petrović rekao je okupljenim građanima da svojim prisustvom dokazuju da je Milorad Dodik srpski član Predsjedništva BiH, a Željka Cvijanović predsjednik Republike Srpske.

On je podsjetio na dva kolosijeka aktuelne gradske vlasti – porodične programe i investicije, navodeći da brojni projekti ne bi bili realizovani bez podrške predsjednika Srpske Milorada Dodika i premijera Željke Cvijanović.

Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac rekao je da su Milorad Dodik i Željka Cvijanović svaki dan radili za to da Republika Srpska bude stabilna i jaka.

„/Kandidat SzP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH/ Mladen Ivanić više ni dana ne može da bude u Sarajevu jer zajedno sa strancima radi protiv interesa Srpske i srpskog naroda. Ivanić je imao priliku, ali je svaki put dokazao da služi Bakiru Izetbegoviću. Zato nam u Sarajevu treba Milorad Dodik“, istakao je Košarac.

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH LJubica Miljanović rekla je da SNSD vodi računa o svakom čovjeku i porodici.

Prema njenim riječima, od brojnih realizovanih programa, najvažniji je pronatalitetni projekat, zahavljjući kojem je rođen cijeli grad u Republici Srpskoj, kao i novčana pomoć nezaposlenim majkama.

„U Banjaluci nam treba neko ko ima mnogo iskustva u državničkim poslovima, a to je Željka Cvijanović. Milorad Dodik će najbolje braniti interese Srpske u Sarajevu“, naglasila je Miljanovićeva i dodala da veliki broj okupljenih dokazuje da će pobjeda SNSD-a na predstojećim izborima biti najubjedljivija do sada.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Valerija Lakić napomenula je da se ne smije dozvoliti mirna reintegracija u BiH ili izmjena Dejtonskog mirovnog sporazuma na štetu srpskog naroda.

Ona je istakla da je aktuelna gradska vlast u Trebinju uradila puno, a u gradnji škola, ulica, obdaništa pomogle su Srbija i Banjaluka.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se