19.3 C
Zvornik
26. септембра 2022.

Dodik: ANURS – ugledna naučna i kulturna institucija

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas predsjedniku Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ Rajku Kuzmanoviću i svim članovima Akademije 25 godina osnivanja i rada ove institucije sa željom da ANURS i dalje bude predvodnik znanja, prosvijećenosti, kulturnog stvaralaštva i identiteta Srpske i njenih građana. 

Dodik je istakao da je riječ o značajnom jubileju koji zaslužuje posebnu pažnju, ne samo akademske zajednice, već i društva u cjelini, jer je riječ o instituciji od visokog nacionalnog interesa, budući da predstavlja izvor društvenog, ekonomskog i kulturnog razvoja Republike Srpske.

On je podsjetio da su uporedo sa Republikom Srpskom nastajale i izgrađivale se njene institucije, pa tako i ANURS, koji se zahvaljujući, prije svega, velikom entuzijazmu njenih osnivača, postepeno razvijao i izgrađivao proteklih 25 godina.

Dodik je naglasio da je ANURS danas, na ponos i zadovoljstvo naroda u Srpskoj, ugledna i respektabilna naučna i kulturna institucija koja okuplja naučne radnike i stvaraoce, koji su svojim znanjem i izuzetnom sposobnošću spremni da se suoče sa brojnim problemima i izazovima koji zaokupljaju društvo.

On je dodao da se rad Akademije, kao nezavisne i samostalne ustanove, bazira na naučnim principima i činjenicama koji imaju važnu ulogu u svakom društvu i nemjerljiv doprinos njegovoj izgradnji i napretku.

Akadamija nauka i umjetnosti Republike Srpske utemeljena je 1993. godine.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,107PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se