2 C
Zvornik
19. април 2024.

Đurić: Izjava Maje Kocijančić je vrhunac bezobrazluka; Vučić obilazi naše oružane snage

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju, Marko Đurić je rekao su se jedinice ROSU povukle sa jezera Gazivode prije 10 minuta i da su predstavnici pojedinih inostranih ambasada uputili izvinjenje zbog hapšenje Srba.

-Lično najoštrije osuđujem izjavu Maju Kocijančić. Ona je upozorila obje strane i pozvala nas na uzdržanost. Kao da mi napadamo sami sebe. Ovo je vrhunac bezobrazluka – rekao je Marko Đurić u trećem obraćanju naciji.

– Predsjednik republike Alksandar Vučić se trenutno nalazi u obilasku naših oružanih snaga. On će se obratiti naciji u 21 čas. Srbi su na više lokacija na Kosovu počeli sa okupljanjem.

-Lažne su i netačne informacije da su se jedinice ROSU povukle sa Gazivoda. Do početka ove konferencije još uvjek se nalaze na Kosovu“ – poručio je na drugoj konferencijiji za štampu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Radnici Centra za ekologiju, Nemanja Milovanović, Miloš Milić, Nikola Đurović, Galjak Nenad su zadržani od strane specijalne jedinice ROSU.

– Oni nemaju to pravo.Po treći put Srbi vide da ne mogu da računaju na KFOR i NATO. Jasno vam je da vam je laž da se ovo održava zbog unutrašnjih političkih igrica na Kosovu. Poručujemo im. Dosta je igrica. Vrijeme je da se neodgovornim potezima konačno prestane.

– Mi hoćemo kompromis, mir, ali časa nećemo časiti da zaštitimo naš narod na Kosovu – rekao je Đurić. – Sprovode se aktivnosti vojske na teritoriji cijele Srbije kako biu se stvorili uslovi da spriječemo nasilje. Mi od EU više nemamo koristi. Niko od njih se ne bavi uzrocima. Ni poslom za koji su angažovani.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, drži konferenciju za štampu povodom drame koja se odvija u Zubinom Potoku.

Kako smo ranije javili, specijalne jedinice ROSU su zauzele jezero Gazivode.

– Do zuba naoružane specijalne jedinice ROSU su upale na jezeru Gazivode kako bi omogućili Hašimu Tačiju da posjeti jezero. Tači i njegovi teroristi su na Gazivodama izvršili upad kako bi on mogao slobodno da se slika i voza u čamcu na jezeru. Oni su morali da sklone sve Srbe koji su se tamo našli. Sve ljude koji su se zatekli u Centru za ekologiju su vezali a potom i uhapsili. Imaju samo jedan cilj a to je da zastraše sve Srbe na Kosovu,

Đurić je istakao da su obavjestili Međunarodnu zajednicu o svemu što se dešava na Kosovu.

– Po svim međunarodnim dogovorima i sporazumima oni ne mogu to da rade. Dakle, ovako nešto se desilo naočigleda međunarne zajednice. Sve koji smo zvali da ih obavjestimo o ovom incidentu nisu reagovali. Oni ćute. Upozorili smo međunarodnu zajednicu i Prištini da nećemo tolerisati nikakvu agresiju na Srbe.

– Predsjednik Srbije je naložio Načelniku generalštaba da podigne vojsku na najvišu borbenu gotovost. Srbija u skladu sa rezolucijom 1244 neće dozvoliti da se vrši agresiju prema našem narodu – rekao je Đurić.

(Novosti online)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se