3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Djevojčica donirala kosu djeci oboljeloj od raka, a onda je doživjela neviđeno šikaniranje

Kejtlin Bali (12) odlučila je da ošiša svoju dugu plavu kosu kako bi podržala akciju doniranja kose organizacije koju su osnovali roditelji u znak sjećanja na njenu sestru Kejru koja je poginula prošle godine.

Međutim, javno je ponižena zbog svog poteza.

„Direktor škole nam je rekao da Kejtlino šišanje duge kose nije prihvatljivo jer je, vjerovali ili ne, previše ekstremno. Lično mislim da bi trebalo da budu ponosni što učenica njihove škole ima ovakvu hrabrost. Hrabrost što se odlučila da se ošiša i na taj način prikupi novac za ožalošćene porodice, ali i da napravi periku za bolesno dijete. Ono što je Kejtlin uradila je velikodušno i nesebično. Veoma sam ponosan na nju“, izjavio je za britanski „Miror“ Kejtlin otac Džo.

kejtlin bali prije sisanja
Kejtlin Bali prije doniranja kose

Vijest o tome da je djevojčica šikanirana u školi brzo se proširila društvenim mrežama.

„Ovo nije u redu. Škola bi trebalo da promoviše ili podržava ovakve akcije“, „Mislim da je ovo odvratno“, „Ona je hrabra djevojčica sa velikim srcem“, samo su neki od mnogobrojnih komentara.

kejra bali sa majkom
Kejra sa majkom

„Roditeljima je predložen kompromis. Donijeta je odluka da neće biti sankcija, ali da očekujemo da će kosa uskoro da poraste. To bi onda bili u skladu sa politikom škole. Škola, naravno, podržava sve vidove dobrotvornih akcija“, rekla je portparolka škole u koju ova djevojčica ide.

Kejra je poginula jula 2017. godine.

kejra bali
Kejra

Zahvaljujući donaciji njenih organa četiri osobe, među kojima i jedno dijete, su spasene.

Njoj u čast roditelji su osnovali humanitarnu organizaciju koja pomaće ožalošćenim porodicama, ali podiže i svijest o tome koliko je doniranje organa bitno.

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se