20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas krsna slava Sabornog hrama u Zvorniku (foto)

ZVORNIK – U Zvorniku će biti proslavljena krsna slava Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice, koji je još uvijek u izgradnji. 

oslikavanje sabornog hrama u zvorniku 1

Ove godine navršava se tačno deset godina od kako je otpočela gradnja ovog velelepnog zdanja i jednog od simbola našeg grada.

oslikavanje sabornog hrama u zvorniku 2

Sama izgradnja i uljepšavanje Hrama privodi se polako kraju. Već se uveliko radi na oslikavanju unutrašnjosti objekta dok se u port hrama završava postavljanje ograde i popločavanje stepeništa na glavnom ulazu u Saborni hram.

poplocavanje stepenista sabornog hrama u zvorniku 1

Sveta liturgija počinje u 9.00 časova, nakon čega će vjernici u svečanoj litiji tri puta obići oko Hrama. Zatim će se obaviti rezanje slavskog kolača i izbor kuma slave za iduću godinu.

poplocavanje stepenista sabornog hrama u zvorniku 2

Starješina Sabornog hrama protojerej-stavrofor Vidoje Lukić poziva vjerni narod da u večernjim časovima dođe na Večernju službu, nakon koje će biti upriličeno narodno veselje.

„Pozivamo sve prijatelje i vjernike naše crkve, kao i sve druge ljude dobre volje da uzmu učešća u  sutrašnjem  molitvenom slavlju. Neizmjerno smo srećni što ove godine o hramovnoj slavi možemo sa vama da podijelimo radost povodom postavljanja donjeg dijela ikonostasa, početka freskopisanja hrama i oblaganje stepeništa granitom. Nek je slava Bogu i Presvetoj Bogorodici za ukazanu veliku milost!“, rekao je Lukić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se