15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Da li je opozicija za anarhiju ili za fer izbore?

BANJALUKA – Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zatražio je odgovor predstavnika opozicije i Saveza za pobjedu na pitanje da li su oni za anarhiju, linč, nasilje, međusobne sukobe i incidente, ili za demokratske i fer izbore na kojima bi se narod izjasnio i odlučio ko treba da vodi Srpsku. 

Stevandić je rekao Srni da se u skladu s tim mora znati ko se za šta zalaže u Srpskoj.

On je dodao da je potreban stav opozicije kada je riječ o targetiranju i uvredama koje se na račun najviših predstavnika institucija Srpske iznose na Trgu Krajine, odnosno na okupljanjima grupe „Pravda za Davida“.

„Opozicija prije podne ima neku kampanju, a popodne ide da protestuje sa onima koji govore da smo ratni zločinci, da je /predsjednik Srpske Milorad/ Dodik ovakav i onakav…“, rekao je Stevandić.

On je istakao da svi koji predstavljaju institucije Srpske i imaju zadatak da one ostanu stabilne kako bi Republika funkcionisala, trpe u zadnjih nekoliko dana najneprimjerenije pritiske, ali i nejnevjerovatnije uvrede i targetiranja sa ciljem da se izazovu incidentne situacije u predizbornoj kampanji.

Stevandić je naglasio će sa jakim institucijama Srpska opstati, te da bi svi trebalo da znaju da država neće dozvoliti da bude ugrožena.

„I pored toga što korektno i s puno poštovanja i trpljenja reagujemo na sve provokacije i uvrede, spremni smo da branimo Srpsku i njene institucije“, poručio je Stevandić i dodao će biti reagovano na zakonit način kako bi se spriječili bilo kakvi incidenti.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se