9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Cvijanović: Cilj – apsolutna pobjeda kandidata SNSD-a, DNS-a i SP-a

MODRIČA – Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je danas u Modriči da je apsolutna pobjeda kandidata SNSD-a, DNS-a i SP-a na predstojećim opštim izborima zajednički cilj ovih stranaka, dugogodišnjih koalicionih partnera. 

Cvijanovićeva, koja je i kandidat za predsjednika Republike Srpske, istakla je da je namjera koalicionih partnera da odmah nakon izbora bude formirana vlast.

Ona je nakon sastanka sa predsjednicima opštinskih odbora SNSD-a, DNS-a i SP-a u Modriči Mladenom Krekićem, Sinišom Nikićem i Ristom Marićem, te kandidatima iz Izborne jedinice četiri za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz ovih stranaka, rekla novinarima da je sastanak bio sadržajan i uspješan.

Cvijanovićeva je naglasila da te partije dugo sarađuju i da su im ciljevi apsolutna pobjeda zajedničkih kandidata na predstojećim izborima, te da je sigurna da to može biti ostvareno.

„Ankete koje smo sprovodili pokazuju našu snagu i ovdje i u drugim izbornim jedinicama, tako da je ostalo da se završe određeni poslovi na lokalnom nivou i da uđemo u 7. oktobar spremni“, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik OO SNSD Modirča Mladen Krekić rekao je da je na sastanku ocijenjeno da je potpuno izvjesna pobjeda Cvijanovićeve za predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH.

„Imamo zajedničku strategiju i jedinstveni smo da dođemo do glavnog cilja, a i svi pokazatelji govore u prilog ovoj činjenici“, rekao je Krekić.

Predsjednik OO SP Risto Marić ocijeno je da je sastanak bio proceduralni i da se potvrdilo ono što su dogovorili koalicioni partneri kada je u pitanju vlast na nivou BiH i Republike Srpske.

„SP će svojim biračima preporučiti da daju podršku za ova dva kandidata“, rekao je Marić.

Predsjednik OO DNS Siniša Nikić ocijenio je da je sastanak bio važan. „Ove tri partije su potpisale sporazum o zajedničkom djelovanju na nivou BiH i Republike Srpske, za podršku kandidatu za člana Predsjedništva i Predsjednika Republike Srpske, koji će DNS u Modriči podržati“, rekao je Nikić.

Sastanku Cvijanovićeve sa predstavnicma vladajuće koalicije u opštini Modriča prisustvovao je i član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se