LIFESTYLE

Cura sa dvije vagine odgovorila na pitanje koje joj je svako želio postaviti

Dvadesetjednogodišnja Medi Šuler (21) iz Viskonsina jedna je od rijetkih žena na svijetu koja ima dvije vagine.

Prije tri godine dijagnostifikovana joj je anomalija materice koja pogađa jednu od 3.000 žena, a osim dvije vagine, ima i dva grlića materice i dvije materice.

„Kad sam imala 12 ili 13 godina, dobila sam prvi mjesečni ciklus. Nisam mogla koristiti tampone, stavila bih jedan, ali bih i dalje krvarila. Osjećala sam da postoji pregrada. Nekoliko godina kasnije počela sam dobijati ciste na jajnicima zbog kojih sam nerijetko završavala na hitnoj. Jednom su me pitali da li znam da imam dvije materice. Nisam znala“, ispričala je ona za „Unilad“.

Budući da nikad prije nije čula za sličan poremećaj, jedna od najvećih briga joj je bila hoće li moći imati djecu. Srećom, ljekari su joj objasnili da može da zatrudni u obje materice, ali da je vjerovatnije da će u jednoj dobiti blizance.

Kada je saznala za svoju dijagnozu, bila je u ozbiljnoj vezi, ali ona i njen dečko su odlučili da će pričekati do braka prije nego što imaju seks.

„Moj muž, tadašnji dečko, mislio je da je to prilično zanimljivo. Ionako smo čekali do braka pa nije bilo previše problema kada smo saznali dijagnozu. Puno je istraživao o tome jer mu je bilo bitno da sam zdrava. Pružio mi je puno podrške“, kaže Medi.

Otkriva da je seks za nju bio veoma bolno iskustvo.

„Bilo mi je drago što smo čekali jer nije bilo lako. Lijeva vagina je manja od desne pa smo uvijek pokušavali s desnom. Jako me boljelo i osjećala sam peckanje jer se penis trljao o pregradu između mojih vagina“, ispričala je ona.

Upravo ju je bolan seks potaknuo da se podvrgne operaciji kojom su joj uklonili pregradu. Medi danas ima jednu vaginu, ali i dalje ima dvije materice i dva grlića.

„Najprije je oporavak bio jako bolan, bilo mi je teško čak i da sjedim, ali drago mi je što sam to napravila. Seks je puno bolji nego prije. I dalje me boli zbog ožiljaka, ali puno je lakše i puno manje stresno“, zaključila je ona.

(Index.hr)

Tagovi
Back to top button
Close
Close