20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Crnac oblači odijelo Supermena?

Holivudski glumac Henri Kavil je objavio da se povlači iz uloge Supermena, kojeg je igrao u prethodnih nekoliko naslova produkcije „Warner Bros“ i „DC Comics“.

Iz studija su potvrdili informaciju da Kavil više neće nositi Supermenov plašt te da nije poznato ko će ga zamijeniti.

Pojedini izvori iz svijeta sedme umjetnosti navode da bi novi Supermen mogao biti glumac afroameričkog porijekla, a ulogu bi trebalo da preuzme glumac Majkl B. Džordan, koji se proslavio u „Marvelovom“ filmu „Black Panther“.

Informacije o angažovanju prvog crnog Supermena još uvijek nisu potvrdili ni glumac ni producenti.

Henri Kavil se pojavio u tri filma kao Supermen. Prvi put je zaigrao čovjeka od čelika u filmu „Man of Steel“, koji je snimljen 2013. godine. Ovo ostvarenje je ostvarilo veliki uspjeh na kino-blagajnama, a kasnije su usljedili filmovi „Batman vs Superman“ iz 2016. godine i „Justice League“, koji je objavljen godinu dana kasnije.

Prema izvorima iz Holivuda, producentska kuća „Warner Bros“ je pokušala pregovarati sa Kavilom o nastavku saradnje u novom filmu, međutim glumac je odbio zbog obaveza koje je preuzeo na drugim filmskim projektima.

Izvori iz svijeta sedme umjetnosti ističu da će producentska kuća odustati od britanskog glumca, jer je u planu da naredna ostvarenja bazirana na stripovima „DC Comicsa“ usmjere u drugom pravcu, te da neće biti planova o novom Supermenu u narednom periodu.

„Supermen je kao Džejms Bond. Nakon određenog vremena emitovanja potrebno je tražiti nove glumce“, rekao je izvor blizak producentima filma.

Osim Henrija Kavila, svijet „DC Comicsa“ je napustio i glumac Ben Aflek koji je u prethodnim izdanjima nosio plašt i masku Betmena.

Zvijezda filma „Justice League“, Džejson Momoa i Gal Gadot će ostati u postavi superheroja i njihovi filmovi „Aquaman“ i „Wonder Woman 1984“ će biti objavljeni krajem ove i početkom sljedeće godine.

Poznavaoci Henrija Kavila smatraju da će se glumac pokajati zbog napuštanja lika Supermena, o kojem je prethodnih godina govorio kao o ulozi svog života. Ipak ovaj glumac neće ostati trajno bez posla zbog ugovora koji je potpisao sa mrežom „Netflix“ na seriji „The Witcher“.

Osim toga, zvijezda je takođe u pregovorima sa producentima filma o tajnom agentu 007, Džejmsu Bondu, pa je moguće da će ući u trku za ovu ulogu zajedno sa glumcima Idrisom Elbom i Tomom Hardijem.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se