5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Cilj stranaca da se na vlast dovedu snage koje će raditi protiv Srpske

SARAJEVO – Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je potpuno jasno da postoji snažno miješanje inostranog faktora u izbore u Republici Srpskoj i da o tim aktivnostima zvaničnika američke ambasade u BiH, kao i cijelog tima britanskih obavještajaca koji su stigli u Sarajevo postoje brojni dokazi. 

Košarac je u izjavi za Srnu upozorio da je cilj tih aktivnosti da se na vlast i u Banjaluci i u Sarajevu dovedu političke snage koje će raditi protiv interesa srpskog naroda i Republike Srpske.

„Pitajte Mladena Ivanića koji su bliski saradnici Pedija Ešdauna stigli u Sarajevo sa zadatkom da ruše vlast u Republici Srpskoj. Pitajte ga zašto je išao kod američke ambasadorke da je moli da se iza izbora prolongira donošenje odluke o održavanju vojne vježbe na Manjači i da li je Ivanićeva molba uslišena“, istakao je Košarac.

On je dodao da postoje pouzdane informacije da je Igor Crnadak jedan od igrača čiji je zadatak da uveže NATO strukture u Podgorici i Sarajevu.

„Treba pitati Crnatka koliko je puta samo u ovoj godini boravio u Podgorici, s kim se tamo sastajao i kakve je poruke prenosio američkoj ambasadorki nakon svakog boravka u Podgorici“, naveo je Košarac.

On je dodao da pojedini zvaničnici opozicionih partija, koji su u posljednje vrijeme pokazivali naklonost prema predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske, trpe snažne pritiske i prijetnje da će biti predmet istrage pravosudnih organa u Sarajevu.

„Bilo je pokušaja da se zovu i neki ljudi iz SNSD-a. I mene su kontaktirali, iznoseći različite vrste podvala i neistina. Snažno odbacujemo takve pritiske i nikada nećemo pristati ni na kakve ucjene te vrste. Na prvom mjestu su nam Republika Srpska i naš narod od koga očekujemo ogromnu podršku na predstojećim izborima“, zaključio je Košarac.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se