15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Borenović: PDP-u stalo da izbori proteknu mirno i dostojanstveno

BANJALUKA – Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da je ovoj stranci veoma stalo da dan opštih izbora protekne mirno, dostojanstveno i demokratski i da građani u nedjelju, 7. oktobra, sebi izaberu adekvatnu vlast. 

Borenović je rekao novinarima da bi stranke trebalo da učine veliki napor da sačuvaju izborni proces i da 7. oktobar bude praznik demokratije.

„I o tome ćemo razgovarati sa našim ključnim ljudima, građanima Banjaluke i onima koji će pomoći da sve protekne u najboljem redu, jer je to danas najvažnije za Republiku Srpsku“, rekao je Borenović uoči predizbornog skupa Gradskog odbora PDP-a na Banjalučkom sajmu.

Borenović, koji je i nosilac liste PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan, rekao je da je važno da na opštim izborima bude velika izlaznost građana.

On je poručio da ne sumnja da će biti izabrani kandidati Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva Mladen Ivanić i za predsjednika Srpske Vukota Govedarica, kao i kandidati PDP-a za Narodnu skupštinu Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Igor Crnadak rekao je da je danas važan dan za pripremu izbora, te da su se na jednom mjestu okupili stranački posmatrači, članovi biračkih odbora i aktivisti.

„To potvrđuje da smo potpuno spremni za dan izbora i da svaki glas za PDP, Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu u nedjelju, 7. oktobra, odbranimo. Atmosfera u Banjaluci nam daje veliku snagu, jer vidimo da naš program obnove za novu Republiku Srpsku dobija podršku građana“, rekao je Crnadak, koji je i potpredsjednik PDP-a.

Predizbornom skupu u Banjaluci prisustvovali su počasni predsjednik PDP-a i kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH, kao i brojni građani, članovi i simpatizeri PDP-a.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se